Ljudi moji je li to moguće?!?

Sigurno se svi pitaju što je to u sisačkim Tigrovima da svaki put nadmaše sami sebe. Recept za uspjeh zasigurno imaju njihovi treneri, a ovi čarobni malci svaki put prirede bogatu trpezu medalja.

Ovaj vikend, 15. i 16. listopada, u Jastrebarskom je održano Prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste u pojedinačnim borbama. Okupila se tu elita mladih borbaša iz cijele Hrvatske, a iz KK Tigar Sisak uputilo se njih 16 pod vodstvom trenera Maria Budimira i Andreasa Glavaša koji su očito stručnjaci u svom poslu.
Prvi dan natjecanja je već pokazao da će se ovaj vikend dugo spominjati. Dva najmlađa člana KK Tigar Sisak, Borna Crnković i Oliver Groš otvorili su ovo natjecanje. Njima je to bio debi na ovako velikom i značajnom natjecanju, i nisu razočarali. Neustrašivi Borna u kategoriji dječaka 7g (-26kg) je osvojio izvrsno 5. mjesto, dok je sjajni Oliver u kategoriji dječaka 7g (-29kg) u finalu nadjačao svog protivnika rezultatom 10:2 i prvi podignuo zlatni pehar za Tigrove te postao prvakom Hrvatske.
Natjecanje su nastavili David Dužić u kategoriji dječaka 10g (-32kg), Andrei Dolić u kategoriji dječaka 10g (-35kg) i Mihael Štajcer u kategoriji dječaka 9g (+38kg). Imali su malo manje sportske sreće te su natjecanje završili na 5.mjestu, kao i Lana Kiš u kategoriji djevojčica 10g (+42kg) koja je natjecanje završila na 7. mjestu.
Sjajni Frano Sučević pobjedama od 3:0 i 4:0 se probija do finala koje nažalost gubi rezultatom 2:0. Time Frano postaje viceprvak Hrvatske u kategoriji dječaka 9g (-35kg).

Za jedan od najljepših trenutaka dana su zasigurno zaslužne 3 mlade dame Lucija Ferčić, Sara Stojaković i Roza Jelčić. Nepobjedive do samog finala, a u finalu čarobne. Lucija u kategoriji djevojčica 9g (+37kg) nizom sjajnih pobjeda 8:4, 12:3, 5:3 s lakoćom osvaja ovo natjecanje. Sjajan niz nastavlja Sara u kategoriji djevojčica 10g (-30kg) pobjedama 3:1, 3:1, 4:0, a dan završava Roza izvrsnim pobjedama 8:0, 9:1, 10:3 u kategoriji djevojčica 11g (-38kg).

Ovim sjajnim pobjedama ove Tigrice su obranile svoje prošlogodišnje titule i postale nove stare prvakinje Hrvatske.

Drugi dan natjecanja je bio jednako uzbudljiv
Svoje nastupe na PH su zabilježili Dominik Marić u kategoriji dječaka 12g (+56kg) osvojivši 7.mjesto i Fani Gala Baiutti u kategoriji djevojčica 12g (-47) osvojivši 5.mjesto.
Iako su izgubili prvu borbu, nisu odustali i hrabro su se borili za svoja brončana odličja. Brončane medalje kroz repasaž osvojili su izvrsni Kristian Prenkaj u kategoriji dječaka 13g (-53kg), Tea Buinac u kategoriji djevojčica 12g (-53kg) i Sara Laurora Sučević u kategoriji djevojčica 13g (-50kg).
Sjajna Ana Marie Barukčić nizom izvrsnih pobjeda 8:0, 5:3, 3:2 se probija do finala koje gubi nespretno zbog prednosti prvog boda rezultatom 5:5 te postaje viceprvakinjom Hrvatske.

Zaista su ovi mladi Tigrovi i Tigrice čarobni i svi epiteti ovoga svijeta ne bi bili dovoljni da se opiše njihov sjajan uspjeh na ovom PH!

Naklonimo im se!