Sjednica Prezbiterskog vijeća Sisačke biskupije održana je u srijedu, 16. lipnja u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku, pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića. Glavna tema sjednice bilo je stanje u Biskupiji nakon potresa te je na početku biskup je odao priznanje Caritasu za veliko djelo pomaganja stradalim ljudima.

Ravnateljica Caritasa Kristina Radić i s. Smilja Čirko upoznale su okupljene s aktivnostima i planovima koje ima Caritas Sisačke biskupije, a Spomenka Jurić i vlč. Tugomil Radiček iznijeli su što se poduzima u župama koje su ostale bez svojih crkava. Tako se moglo čuti da Caritas podiže montažne kuće za brojne obitelji i staračka domaćinstva, a Biskupija u 14 župa gradi montažne dvorane koje će privremeno zamijeniti crkve. S Ministarstvom kulture i medija potpisani su ugovori za 27 crkava na kojima se već više mjeseci izvode hitne mjere stabilizacije, a u rujnu taj će se broj još povećati.

Biskup se zahvalio na dobroj suradnji župnicima pozvavši ih intenziviraju rad župnih Caritasa u povezanosti s biskupijskim Caritasom, a izražena je i velika zahvalnost svim dobročiniteljima koji pomažu stradalim ljudima i Sisačkoj biskupiji.

(SV)