Prije trinaest godina, 6. veljače 2008. godine, od posljedica teškog ranjavanja u Komarevu preminuo je hrvatski dragovoljac Krešimir Brajdića iz Budaševa. U sjeni problema s korona virusom i potresom te pomoći pogođenima na terenu, hrvatski dragovoljci i članovi UHDDR TO Budaševo s tugom se sjećaju Krešimira te se ovom prilikom žele spomenuti njega i njegove velike žrtve za domovinu Hrvatsku.

Krešimir ostaje zauvijek zapamćen u srcima svojih najbližih: rodbine, prijatelja, hrvatskih dragovoljaca i suboraca iz Budaševa, 57. SAMB-a „Marijan Celjak“ i 57. Brigade „Marijan Celjak“.

Sjećanje na Krešimira koji se kao jedan od najmlađih sudionika, dragovoljaca Domovinskog rata od prvog dana uključio u borbu za samostalnu i voljenu Hrvatsku ne blijede. Kao istinski domoljub hrabro, sa samo osamnaest godina dragovoljno je sudjelovao u obrani Domovine na prvoj crti bojišnice u Komarevu. Nakon teškog ranjavanja u Komarevu 1991. godine isto tako godinama se hrabro borio s posljedicama ranjavanja, ali je nažalost prerano preminuo.
Nažalost, prošle se godine zbog situacije s korona krizom nije održao Memorijalni ribolovni turnir „Krešimir Brajdić“ , ali ovo događanje svakako postaje tradicija i još jedan način sjećanja na mladog, prerano preminulog hrvatskog branitelja i heroja.

Izvor: Z.V.