Središnji program proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, Grad Sisak održat će na Šetnici Slave Striegla, gdje će u 10h biti postavljena izložba fotografija „Uspomene pobjednika“.

Izložba fotografija dio je građe iz zbirki Gradskog muzeja Sisak, a može se pogledati samo isti dan do 20h, kad na Šetnici počinje zabavni program uz nastup klape Kampanel i podjelu ribica.

Još jedna izložba održat će se u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac, Ogranak Caprag, a vezana je uz prigodnu izložbu knjiga o Domovinskom ratu. Izložba se može pogledati do 14. kolovoza.
                                GLINA
Za one koji žele nešto više, u Glini se održava bogat program proslave koji će trajati čak pet dana.
05. kolovoza održat će se središnja proslava s početkom u 10:00 sati, a prema kraju večeri sve posjetitelje zabavljat će Marko Perković Thompson.

U Gradu Glini jučer je održan i radni sastanak na temu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i Dana Grada Gline na kojem su između ostalih sudjelovali župan Ivo Žinić, zamjenik župana, Ivan Celjak, gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević i njegov zamjenik Dario Žinić, te načelnik PU sisačko-moslavačke Luka Pešut.

Prisutni su istaknuli kako je sve spremno za veliku proslavu i pozvali građane da se okupe u što većem broju.
“Nakon 23 godine želimo proslaviti taj dan u hrvatskom gradu Glini. Oluja je cijela Hrvatska, slavlje se svake godine obilježava u drugom mjestu jer se svi trebamo veseliti i proslaviti dan oslobođenja”, rekao je Žinić. Pozivaju se svi domoljubi, hrvatski branitelji i svi stanovnici Republike Hrvatske da dostojanstveno obilježe tu veliku pobjedu u Glini. Župan je naglasio da svi koji planiraju doći na koncert dođu primjereno i dostojanstveno odjeveni, bez simbola koji nisu primjereni toj proslavi jer slavimo Dan branitelja te ne želimo da se koncert proglasi neprimjerenim. “

“Posebna regulacija prometa koju će osiguravati policijski službenici s područja Sisačko moslavačke županije napravljena je radi lakšeg parkiranja i prilaza Glini zbog održavanja večernjeg koncerta te radi smanjenja gužve nakon završetka koncerta.
Sigurnost svih prisutnih na koncertu 5. kolovoza bit će na najvišoj razini”- zaključio je Načelnik Pešut.
Donosimo program za nedjelju:

05.08. nedjelja

10.00-15.00

Obilježavanje 105 godina Športskog nogometnog kluba Banovac (ŠRC Banovac)

12:00-18.00

Izložba vojne opreme i naoružanja (Ulica 2. gardijske brigade Gromovi)

10:00-22.00

Izložba tradicijskih i umjetničkih obrta (park bana Josipa Jelačića)

18.30

Polaganje vijenaca poginulim hrvatskim braniteljima kod Spomen obilježja (Ulica Tomislava Roma)

Sveta misa – crkva sv. Ivana Nepomuka (Ulica 2. gardijske brigade Gromovi)

21.00

Koncert: Marko Perković Thompson i gosti (ŠRC Banovac)

Podsjetimo, 6. kolovoza 1995. godine postrojbe Hrvatske vojske i policije u veličanstvenoj vojno-redarstvenoj akciji “Oluja” oslobodile su Glinu, a taj datum uzet je i za obilježavanje Dana grada Gline.