S obzirom na broj obnovljenih i izgrađenih novih parkirališnih mjesta u gradu Sisku, Sisak bi se mogao nazvati “gradom parkirnih mjesta”.

Podsjetimo, Grad Sisak je u investicijskom dijelu predvodnik po broju obnovljenih i izgrađenih parkirališnih mjesta, ovo su neka od njih unazad godinu i pol čiji podaci su dostupni na službenim stranicama Grada Siska:

Posljednje izgrađeno parkiralište u neposrednoj je blizini novo obnovljenog bazena i nalazi se u u Ulici Braće Kavurić u Capragu, gdje je uređeno 71 parkirališno mjesto  –  Ukupna vrijednost radova obnove parkirališta i ceste iznosila je 840 tisuća kuna s PDV-om.

Uređenje parkirališnih mjesta u Rimskoj ulici te na Trgu bana Jelačića –  nema javno dostupnih podataka o vrijednosti radova.

Kod Osnovne škole Braća Bobetko  14 parkirališnih mjesta – Vrijednost radova je 350 tisuća kuna s PDV-om.

Uređenje pristupne ceste i parkirališta kod Osnovne škole Braća Ribar  –  Ukupna vrijednost radova iznosi 360 tisuća kuna s PDV-om.

Uređenje Ciglarske grabe s izgradnjom pristupne ceste i parkirališta s 28 parkirnih mjesta –  Vrijednost radova je 597.110,73 kuna s PDV-om.

U Ulici Matije Gupca uređeno je parkiralište s 45 parkirnih mjesta te nogostup – nema javno dostupnih podataka o vrijednosti radova.

Uređenje parkirališta na Viktorovcu, između stambenih zgrada u Ulici Agusta Šenoe, s ukupno 33 parkirnih mjesta –  nema javno dostupnih podataka o vrijednosti radova.

Parkiralište u Bakranovoj s oko 60 parkirališnih mjesta i parkiralište u Odranskoj ulici –  nema javno dostupnih podataka o vrijednosti radova.

Parkiralište u Ulici Hrvatskih domobrana s 30 uređenih parkirališnih mjesta –  nema javno dostupnih podataka o vrijednosti radova.

Uređena su gotovo sva veća parkirališta u gradu Sisku, mogu li na red doći malo “veće” investicije kao što je obnova gradskog bazena u samom centru grada za kojom građani dugo godina vape. I imate li vi neke prijedloge, gdje bi se mogli utrošiti gradski novci?

Izvor i Foto:Grad Sisak