RUKOMETNI DERBI U SUBOTU


Siščani i dalje neporaženi

            Još je jedan uspješan vikend iza rukometaša RK Sisak. I nakon 10 odigranih kola seniori su i dalje jedina neporažena momčad 3. HRL središte, dok kadeti u jedinstvenoj 1. HKRL u sedam utakmica imaju jednako toliko pobjeda.

Seniori su gostovali u Samoboru kod RK Mladost 09. Domaćin je pružao solidan otpor do 25. minute i rezultata 11-10 za goste. Nakon toga Siščani pojačavaju obranu i dižu tempo utakmice pa već do poluvremena imaju vodstvo od 16-11. U drugom poluvremenu fizički pripremljeniji i brži Siščani, uz raznovrsnu igru u napadu, konstantno podižu prednost što dovodi do konačnog rezultata 32-22 za sisačke rukometaše.

Cijela momčad za prikazano zaslužuje vrlo dobru ocjenu, a posebno se istaknuo Dragojević s 9 pogodaka i dobrom igrom u obrani te na vratima raspoloženi Fritz Sabljak s većim brojem obranjenih „zicera“.

U momčadi trenera Domagoja Orlića igrali su: Novinc, Malin 1, Komljenović 2, Žabčić 3, Dragojević 9, Domitrović 1, Hrgarek 4, Šuštić, Prišek 3, Paljuši 4, Devčić, Ražić 1, Žarković 2, Fritz Sabljak, Perković 1, Gnjatić 1.

Siščani su nakon 10 odigranih utakmica ostvarili 8 pobjeda i 2 neriješena ishoda te su trenutno s 18 bodova na diobi 1. mjesta s momčadi Rudara. Već nakon iduće utakmice priželjkujemo Siščane same na vrhu jer im u goste dolazi Rudar na direktan okršaj za vodeću poziciju. Derbi će se odigrati u subotu 24.11. u SD Brezovica s početkom u 17:30 sati te vas pozivamo da u što većem broju dođete u Brezovicu!

Uz neporažene seniore, nakon 7 odigranih utakmica u jedinstvenoj 1. HKRL, maksimalan učinak imaju kadeti RK Sisak, igrači rođeni 2002. i mlađe. U sklopu 3. kruga mladi Siščani ugostili su ponajbolje hrvatske momčadi, RK Balić-Metličić i MRK Trogir.

Kadeti RK Sisak iz utakmice u utakmicu potvrđuju svoju visoku kvalitetu i prošlosezonsko treće mjesto u Hrvatskoj. Ovog puta to su osjetili nositelji rukometne kvalitete „na jugu“. RK Balić-Metličić poražen je s 25-22, a MRK Trogir s 28-22.

Okupljenih 200-tinjak gledatelja u Brezovici moglo je uživati u vrhunskom kadetskom rukometu, a posebno dobar otpor Siščanima i atraktivan rukomet prikazali su izdanci akademije naših proslavljenih rukometaša Balića i Metličića.

U prvoj državnoj ligi, koja broji najboljih 24 momčadi, Siščani su s maksimalnih 14 bodova na diobi 1. mjesta s aktualnim prvacima i viceprvacima Hrvatske Dugim Selom i PPD Zagrebom.

U momčadi trenera Domagoja Orlića igrali su: Milutinović, Malin 11, Šarić 3, Perković 5, Beti 3, Dolić, Krličević 4, Gnjatić 8, Komljenović 6, Tin Huremović 3, Hajduk, Toni Huremović, Ivaniš, Ražić 10, Stojić.

IZNAD SVIH – SISAK!!!