Bilo da ste odlučili osvježiti staru ili kupiti potpuno novu kuhinju, potrebno je pomno isplanirati prostor i  boje koje će se uklopiti u dizajn vašega doma.

Najjeftinija varijanta svakako je ona ako već imate kvalitetnu kuhinju od punog drveta, skinuti staru boju i obojiti je po svojoj želji, možete se poigrati te skinuti stare ručkice i zamijeniti ih novim, modernijim. No pripazite da dobro pripremite površinu koju ćete bojati i svakako uložite malo više u kvalitetniju boju. Kuhinja je zasigurno mjesto koje doživljava makeover tek svakih desetak godina, a možda i više.

Svrha nije samo osvježiti fronte ormarića i dati im novi izgled već i stvoriti plohe koje će dugo trajati i biti lake za održavanje. Čišćenje masnih mrlja i ostataka hrane zasigurno vam je bar jednom u životu zadalo glavobolju.

Funkcionalnost kuhinje možete pojačati policama, kukicama za vješanje kuhinjskog pribora ili magnetnim kutijama za začine.

Neka vas ne brinu pločice koje ne možete trenutno preuređivati a nalaze se na itekako vidljivom mjesti između gornjih i donjih elemenata. Vrlo popularno kaljeno staklo, visokodekorativne smole ili drveni paneli imaju mnogo prednosti, posebice kod održavanja. Prednosti takvih novih materijala u oblaganju kuhinjskog zida su jednostavna i brza montaža, lako održavanje te u konačnici nov i lijep izgled.

Sve su popularnije kuhinje sa otokom u središnjem dijelu, no pri tome pazite da optimalno rasporedite ostali namještaj u prostoriji.

Ne zaboravite da detalji čine puno! Ubacivanjem pojedinih dodataka kao što su mali kuhinjski uređaji u živim bojama ili teglice sa začinskim biljem, slike, upečatljivi i neobičnog dizajna lusteri, mogu u potpunosti osvježiti vašu kuhinju.

Ako niste tip za “uradi sam” uratke uvijek vam preostaje potražiti pomoć stručnjaka ili u nekom od prodajnih salona kupiti gotovu kuhinju. Tada ipak dajte mašti na volju sa dodacima koji će prostor učiniti osobnijim.


Foto: Pixabay.com