Ovaj vikend, 17. i 18.10.2020. godine, održano je Prvenstvo Hrvatske u borbama za mlađe uzraste u Rijeci. Atletska dvorana Kantrida bila je ispunjena s 488 natjecatelja , naravno ne u isto vrijeme te pod strogim epidemiološkim mjerama. Među tih 488 našlo se i naših osam tigrića; Sara Stojaković, Tea Buinac, Roza Jelčić,Ana Marie Barukčić, Korina Klarić , David Dužić, Andrei Dolić I Mislav Plesivčak.

U subotu 17.10.2020. na tatamiju led su probili Sara Stojaković, Andrei Dolić i David Dužić.
Sara Stojaković natjecala se u kategoriji djevojčica 2012. godište do 24 kilograma gdje pobjedom od 3:0 protiv Zagrepčanke osigurala finalni meč. Malo je reći da je Sara u finalnom meču “razvalila”. Pobjedom od 9:1 protiv Osječanke upisala se kao prvakinja Hrvatske.

David Dužić natjecao se u kategoriji dječaka 2012. godište do 24 kilograma gdje si je pobjedom od 3:1 protiv protivnika iz Osijeka osigurao finale. Ipak, u finalu je nešto bolji bio protivnik iz Rijeke te je Dužić svoj prvi nastup na Prvenstvu Hrvatske obilježio s fantastičnim srebrom.

Andrei Dolić natjecao se u kategoriji dječaka 2012. godište do 28 kilograma. Dolić je u prvom meču pobijedio protivnika iz Splita s 4:0. U polufinalnom meču protiv Zagrepčana osigurao si je finale pobjedom od 5:1. Na kraju Dolić svoj prvi nastup na Prvenstvu Hrvatske bilježi kao srebni , što je izvrstan rezultat.

Roza Jelčić natjecala se u kategoriji djevojčica 2011. godište do 32 kilograma gdje je uvjerljivim pobjedama od 8:0 u dva uzastopna meča osigurala finale. Jelčić je pomela konkurenciju te zablistala na samom vrhu postolja kao prvakinja Hrvatske.

U subotu, samo nešto kasnije , na red su došle Ana Marie Barukčić i Tea Buinac . Obje su se natjecale u kategoriji djevojčice 2010. godište iznad 40 kilograma. Barukčić se probila se do polu finalnog meča gdje je ipak poražena. Obje su se borile u repasažu za broncu, svaka sa svoje strane liste. Medalja im je ovoga puta izmakla za dlaku, te su obje završile na 5. mjestu , što je za prvi put i više nego sjajan rezultat.

U nedjelju, 18.10.2020., nastupili su naši malo iskusniji tigrići; Korina Klarić i Mislav Plesivčak. Korina Klarić ozbiljno je shvatila ovo Prvenstvo Hrvatske za koje se pripremala gotovo cijelo ljeto, te je pokazala kako rad, rad i samo rad mogu donijeti rezultat. Korina Klarić u kategoriji djevojčice 2005. godište -44 kilograma preko pobjede od 5:0 u polufinalu i pobjede od 3:2 u finalu postaje prvakinja Hrvatske.

Mislav Plesivčak natjecao se u kategoriji dječaka 2006. godište iznad 63 kilograma gdje ipak nije uspio doći do medalje. Mislav ovaj vikend nije uspio, ali već iduću ga čeka izazov na kadetskom Državnom prvenstvu koje će se održati isto u Rijeci te mu ovim putem želimo sreću.

Ovo je bio jedan iznimno uspješan vikend za “Tigriće”. Nakon svih ovih nedaća koje nam zadaje virus ipak se borimo i nastojimo stvarati one ljepe I pozitivne trenutke. Ovih osam tigrića svojim rezultatom i radom učinlo je svoje trenere,ponajviše trenera C ekipe Marija Budimira, te trenera Igora Lovrekovića, pa i ostale trenere kluba iznimno ponosnima. Najstariju ekipu karate kluba tigar , A ekipu i njihog trenera Igora Lovrekovića idući vikend čeka izazov na kadetskom i juniorskom Prvenstvu Hrvatske u Rijeci.

Izvor: KK “Tigar” Sisak