PRVA B LIGA – Sisciji pripao derbi


Utakmicama 1. kola počela je nova sezona nadmetanja čak 12 klubova u Prvoj B ligi ili četiri više u odnosu na prošlu sezonu. Podatak koji za start već mora veseliti.

Derbi kola pripao je dvoboju na kontinentu, barem ako je sagledati po prošlogodišnjem konačnom poretku. Naime, u Sisku su se susreli Siscia i Osijek, odnosno srebrni i brončani iz prošle sezone ovog nadmetanja. Slavili su Siščani, a ključ pobjede je definitivno bila druga četvrtina. Nakon prvih osam minuta, rezultat 3:2 jasno da nije mogao nasluti pobjednika. Odnosno, mogao je samo sugerirati neizvjesnost do zadnjih minuta. Dogodilo se malo drukčije. Malom kanonadom domaćina od 4:0, od toga je Petar Paić postigao 3 pogotka, Siscia je u poluvremenu povela 7:2 i naznačila najvjerojatniji ishod. Konačnu je samo potvrdu dao i opet Paić golom za 8:2 u trećoj minuti treće četvrtine.

Ostali parovi također nisu ponudila prevelika uzbuđenja, ali što ne znači da nije bilo zanimljivog vaterpola. Gusar iz Mlina je bio cijelo vrijeme bolji u Makarskoj; prošlogodišnji pobjednik Prve B lige, dubrovački Bellevue rutinski je svladao Opatiju koja se predstavila kao sasvim solidan suparnik. Puljani su pokleknuli, pa i malo više doma od Jadrana iz Kostrene. Rovinjski Delfin na Poljudu kod POŠK-a 1937 nije uspio postići niti jedan gol u 32 minute, što već jest dosta raritetno, ali pribilježit ćemo to valjda prenaglašenoj tremi prvog ovosezonskog nastupa Rovinjana. Zagreb je bio uvjerljiv u domaćoj premijeri protiv Crikvenice 24:5