Blagdan sv. Kvirina, zaštitnika Sisačke biskupije i Grada Siska, svečano je proslavljen u ponedjeljak 4. lipnja, misnim slavljem u bazilici sv. Kvirina koje je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić u zajedništvu s biskupom Vladom Košićem, bjelovarsko-križevačkim biskupom Vjekoslavom Huzjakom, vojnim ordinarijem Jurom Boganom, zagrebačkim pomoćnim biskupima Mijom Gorskim i Ivanom Šaškom, provincijalom Hrvatske kapucinske provincije Jurom Šarčevićem, rektorom bazilike mons. Zdravkom Novakom i sedamdesetak svećenika.

Misnom slavlju predhodila je svečana procesija od sisačke katedrale Uzvišenja svetog Križa, ulicama grada do bazilike Sv. Kvirina u kojoj su sudjelovali predstavnici župa, mladih, krizmanika i prvopričesnika, policajaca, vojnika, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, članova KUD-ova, vatrogasaca. Slavlju su prisustvovali i predstavnici županijskih, gradskih i općinskih vlasti s područja biskupije.

Proslavi je predhodila devetnica posvećena Duhu Svetom kojom su se Sisčani i hodočasnici u bazilici duhovno pripravljali za proslavu svoga zaštitnika. već tradicionalno, i ove godine prvog dana devetnice biskup košić je uručio troje vjernika ‘Odlikovanje sv. Kvirina’, znak priznanja u Sisačkoj biskupiji onima koji se posebno trude životom svjedočiti vjeru.