Proljeće u drugom razredu Budaševo


Suradnja škole i obitelji

U ponedjeljak, 19. ožujka, u drugom razredu OŠ Budaševo – Topolovac – Gušće, u Budaševu, održana je još jedna u nizu kreativnih radionica za učenike i roditelje.
Ovoga puta tema je bilo proljeće. U zajedničkoj radionici roditelja i učenika osmišljeno je proljetno ruho učionice.
Roditelji su česti gosti našeg razrednog odjela. Rado se uključuju u sve aktivnosti i odazivaju se u velikom broju. Uz edukativne radionice na roditeljskim sastancima, ovakav način uključivanja roditelja u neposredan odgojno – obrazovni proces, praksa je već 15 – ak godina sa svim generacijama koje sam učila. Roditelj je prvi djetetov učitelj i poštovanja vrijedan suradnik. Kada se tako postavimo prema roditelju, on nam uzvrati podrškom i velikom pomoći u svemu što radimo.
Roditelj  prepoznaje i cijeni naš trud i angažman oko realizacije različitih aktivnosti koje provodimo s ciljem odgoja i obrazovanja njihove djece i naših učenika.
U današnjem vremenu, kad obitelji zajedno provode vrlo malo vremena, smatram da je zadatak nas, učitelja, učiniti sve što možemo, kako bismo osigurali situacije i pružili prilike djeci i roditeljima da se druže zajedno, kvalitetno provodeći to darovano vrijeme – rekla je razredna učiteljica Ljiljana Slunjski.