Nekoliko stotina gledatelja okupilo se u nedjelju 2. travnja ispred crkve sv. Lovre u Petrinji na glazbeno-scenskom prikazu Isusove muke pod nazivom “Nisam došao ukinuti nego ispuniti.” Ovoga puta je važniji podatak da su okupljeni ostali gledati Pasiju do kraja unatoč pljusku koji je povremeno ometao izvođenje.

Ovaj već tradicionalni prikaz Isusove muke organizirali su članovi Marijine legije. Svake godine u prikazu se naglasi jedan događaj ili jedna misao iz svetog pisma. Ove godine je naglasak bio na smislu Isusovog dolaska. Isus nije došao ukinuti Mojsijev zakon već ga ispuniti. Tekst i režiju potpisuje vjeroučitelj Vlado Sučec, predsjednik Marijine legije za Sisačku biskupiju. Isusa je i ove godine uprizorio Bruno Marjanović.
Mariju je uprizorila Štefica Marjanović, Marija Magdalena je bila Dolores Sučec, učenik Ivan Kristijan Iđaković. Ulogu Petra je približio Martin Žugaj dok je Juda bio Ivan Medić. Uloga proroka Izaije je ove godine pripala Petrinjcu velečasnom Marijanu Štinglu koji je trenutno na službi u Voloderu:

„Hvala vam svima koji ste došli i ostali unatoč kiši. Hvala zajednici Marijine legije koja je i ove godine dočarala prikaz Isusove muke i smrti. Želim reći što mi je na srcu, ova je zajednica večeras pokazala svoje pravo lice. Hvala svima koji su puno truda uložili u sve ovo, najveća zahvala vjeroučitelju Vladi Sučecu. Svima hvala na glumačkom trudu, a posebno Bruni Marjanoviću koji je podnio najveći teret glume. Braćo i sestre vjerujem da nas je ovaj prikaz uveo u ono što slijedi Veliki tjedan kada dublje trebamo razmišljati o Kristovoj muci te Kristovo uskrsnuće koje ćemo proslaviti iduće nedjelje. Vjerujem da je ovaj prikaz ponovno zavio rane našeg grada. Iako vidimo da obnova nešto kreće, vjerujemo da će naša Petrinja doživjeti pravo uskrsnuće“., rekao je Štingl zaželjevši svima sretan Uskrs.

Publika je bila puna dojmova. Stjepan Domitrović nakon prikaza kaže: „Dojam je jako upečatljiv. Upečatljivija je izdržljivost naših glumaca. Da su se oni razišli, razišli bi se i gledaoci. Jedni smo druge podržavali, stvarno je previše dojmova za izreći, nešto prekrasno“.

Na kraju dodajemo, organizaciju prikaza je financijski podržao grad Petrinja, a izvedba pasije je način na koji Udruga Marijina legija želi upotpuniti blagdan Uskrsa. Uz izvedbu u Petrinji na Cvjetnicu te tjedan ranije u Ivanić Gradu, prikaz će, na traženje župnika Siniše Blatarića, biti izveden u Kravarskom u svibnju.