Predstavljena knjiga o kojoj govore Siščani


Jučer, u 18:30 u prostorijama Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac u Sisku, održano je predstavljanje knjige “Pozadinsko zračenje” autorice Petre Sigur.

Pozadinsko zračenje

Zahvaljujući financiranju Grada Siska i požrtvovnosti u organizaciji Bogdana Arnautovića, urednika i direktora Nakladničke kuće Aura Sisak, te čitanje ulomaka iz pripovijedaka interpretacije Mihovila Miokovića uz glazbenu pratnju učenika glazbene škole Fran Lhotka Sisak, knjižnicu ispunjenu do posljednjeg sjedećeg mjesta uz nekoliko stajaćih, te naravno neupitnog inputa i staloženosti same autorice, predstavljanje knjige je bilo u pravom, sisačkom, umjetničkom duhu. 

 

Petra Sigur, rođena 1977. u Sisku, diplomirala je komparativnu književnost, filozofiju i bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Slobodno možemo reći kako je svojom prvom knjigom, “Pozadinsko zračenje”, uvela (ne)mir među svojim sugrađanima.
Knjiga opisuje priče Sisčana, kodnih imena, koji su na autoricu ostavili trag u datim trenucima života. Valja svakako napomenuti kako je knjiga naišla na određeno neodobravanje među nekolicinom građana koji su ju plasirali u javni koš za smeće, te je to jedan od razloga, uz pažljivu ekspresiju i prenesenu emociju na papir, zašto bi bilo poželjno pročitati istu.

Tko zna, možda prepoznate nekoga od svojih sugrađana, susjeda ili prijatelja i saznate nešto novo?!


sdr
sdr