Župan Ivan Celjak je u četvrtak, 9. prosinca 2021. godine, u prostoru Hotela Panonija u Sisku nazočio početnoj konferenciji predstavljanja projekta „Regionalni centar kompetentnosti u SMŽ – prema novim i inovativnim znanjima i vještinama“ koji, uz partnerstvo Sisačko-moslavačke županije, provodi Tehnička škola Sisak.

“U okviru ovog projekta učenici Tehničke škole Sisak, stjecat će nova znanja, razvijat će svoje vještine i sposobnosti na najmodernijoj opremi koju nema nitko u Hrvatskoj. To znači da će učenici biti konkurentni na tržištu rada ako se odluče na rad poslije završetka srednje škole, a isto tako to znači da će biti konkurentni u odnosu na kolege iz drugih škola prilikom upisa na fakultete. Ovaj projekt će dati snažan doprinos razvoju gospodarstva na području Siska, Sisačko-moslavačke županije jer će omogućiti poduzetnicima da bez naknade koriste opremu u okviru Regionalnog centra kompetentnosti.

Poduzetnicima izvan područja naše županije omogućit ćemo korištenje ove opreme uz uvjet da osnivaju tvrtke na području Sisačko-moslavačke županije i da zapošljavaju ljude s područja županije. Ono što ćemo mi kao Sisačko-moslavačka županija možemo dodati ovome projektu je Poduzetnički centar iz razloga da poduzetnicima izvan županije omogućimo prostor u kojemu će obavljati svoje djelatnosti. Isto tako u okviru ovog projekta očekujemo da učenici koji završe Tehničku školu Sisak, otvore obrte te da se zaposle i ostvaruju dobre plaće. Svi znamo da dobra plaća ujedno znači i ostanak naših ljudi na području Siska i na području Sisačko-moslavačke županije.

Realizacijom ovog projekta stavljamo u funkciju zgradu vojarne u Lađarskoj ulici u Sisku koja je dugo napuštena i zapuštena te tako ćemo udahnuti život jednoj od najljepših ulica u Sisku, jer će nakon realizacije ovog projekta na tom području svakodnevno prolaziti između 600 i 700 ljudi.”, izjavio je ovom prigodom župan Ivan Celjak.

Nositelj Centra je Tehnička škola Sisak u suradnji s ostalim ustanovama srednjoškolskog obrazovanja, visokoškolskim ustanovama i gospodarskim subjektima s područja županije, Republike Hrvatske, ali i inozemstva.