Župan Ivan Celjak je sa suradnicima sudjelovao u obilježavanju Dana Sisačko-moslavačke županije, koje je u četvrtak, 9. lipnja 2022. godine održano u Sisku, Desnom Trebarjevu i Martinskoj Vesi.

Počast poginulim hrvatskim braniteljima odana je kod Središnjeg križa na sisačkom Gradskom groblju Viktorovac, kao i kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Počast braći Radić, čiji je datum rođenja (11. lipnja) odabran za Dan Sisačko-moslavačke županije, u znak spomena na velikane hrvatske povijesti, odana je ispred mjesta na kojem je nekad stajala rodna kuća „Velikih učitelja hrvatskog naroda“ u njihovom rodnom Desnom Trebarjevu.
Misno slavlje u crkvi svetog Martina u Martinskoj Vesi predvodio je generalni vikar Sisačke biskupije, mons. Marko Cvitkušić.

Svečana sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije održana je pod predsjedanjem Mate Fofića u Domu INA rafinerije nafte u Sisku.
Nazočio joj je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, uz kojeg je bio i potpredsjednik Vlade, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora bio je na ovoj sjednici saborski zastupnik Krunoslav Katičić. Pozivu na obilježavanje Dana Sisačko-moslavačke županije odazvali su se brojni uglednici iz javnog života, ministri, župani, saborski zastupnici, državni tajnici, predstavnici vojske i policije, vatrogastva, kao i svih struktura javnog života Županije.

Župan Ivan Celjak i predsjednik Županijske skupštine Mato Fofić uručili su zahvale onima koji su pružili najviše kad je pomoć bila najpotrebnija. Zahvalnice Sisačko-moslavačke županije primili su u ime operativnih snaga mladi vatrogasac Mislav Palaić, za donatore ravnateljica zagrebačke OŠ Mate Lovraka Alemka Pliestić, a za sve volontere chef Igor Čimbur.

Na svečanoj su sjednici dodijeljene i nagrade Sisačko-moslavačke županije.
Nagradu za životno djelo, koja je posthumno dodijeljena sisačkom akademskom kiparu i slikaru Marijanu Glavniku primila su njegova djeca, kći Ivana i sin Tomislav .

Nagrada za životno djelo dodijeljena je Anti Živkoviću, predsjedniku županijske Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja i dugogodišnjem humanitarnom djelatniku.

Nagradu za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju primio je Caritas Sisačke biskupije, na čelu s ravnateljicom Kristinom Radić i predsjednicom Povjerenstva za pomoć stradalima u potresu, sestrom Smiljom Perom Čirko.
Nagrada za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je hrvatskom umjetničkom fotografu i kiparu Stephanu Lupinu.