PRAZNIK RUKOMETA U BREZOVICI


U derbiju 8. kola 2.HRL Sjever rukometaši Siska u svojoj Brezovici ugostili su rukometaše Petrinje. Gosti su ostvarili pobjedu rezultatom 31-27.

Najveći pobjednik ovog derbija je rukomet koji je opet „in“ u Sisku. Jedino rukomet može privući ovoliko gledatelja u Sisku, a proteklu subotu ih se u prepunoj Brezovici natiskalo oko 1000. Unatoč starom rivalitetu Siska i Petrinje, atmosfera u dvorani je bila fantastična te obostrano korektna, kako na terenu, tako i u publici. Izuzetak je bio kratkotrajni prekid pred kraj utakmice zbog nekulturnog skandiranja navijača iz Petrinje, ali to je već uobičajeni folklor Petrinjaca na lokalnom derbiju.

Osjetno mlađa ekipa Siska lošije ulazi u utakmicu te nakon izjednačenog početka (1-1, 2-2, 3-3, 4-4 i 5-5), u 15. minuti pada u rezultatski minus (5-9). U tom trenutku domaća klupa traži minutu predaha, igrači se bude, što dovodi do poravnanja u 25. minuti (13-13). Ipak, koncentracija Siščana pada krajem poluvremena što iskusniji Petrinjci koriste i odlaze na odmor s +3 (18-15).

Početak drugog poluvremena donosi bolju igru gostiju te već nakon 3 minute miniserijom 3-0 odlaze na +6 (21-15). Trgnuli su se nakon toga mladi Siščani te pokušavali držati rezultatski priključak, ali nisu se uspjeli primaknuti bliže od -3 (19-22, 20-23, 21-24, 24-27 i 27-30). U trenucima bolje igre pad koncentracije Siščana te serija sudačkih pogrešaka (Hunjadi – Zečević) tjerali su „vodu na mlin“ Petrinjaca.

Kod Siščana se dobrom igrom posebno istaknuo Ražić sa 6 te Gnjatić s 5 pogodaka. Solidan je bio Prišek sa 6 i Paljuši sa 4 pogotka te vratar Fritz Sabljak. To je ipak bilo premalo za iskusne Petrinjce koji u svojim redovima imaju nekoliko igrača s premijerligaškim iskustvom, a to je velika prevaga u ovakvim utakmicama. Petrinja je zasluženo pobijedila te s ovom pobjedom preuzimaju vrh tablice s bodom više od Siščana.

U momčadi trenera Domagoja Orlića igrali su: Novinc, Malin 2, Devčić, Huremović, Slukan 3, Gnjatić 5, Komljenović 1, Beti, Šarić, Hrgarek, Prišek 6, Paljuši 4, Ražić 6, Domitrović, Fritz Sabljak, Jurković.

Na kraju, svaki od 1000 gledatelja u Brezovici mogao je zadovoljan otići kući. Svjedočili smo jednom lijepom sportskom događaju koji je na trenutke podsjetio na slavne dane sisačkog rukometa u kojima je „gorjela“ Brezovica. Mlada momčad Siska te njihova kvaliteta i potencijal dobar su zalog za lijepu budućnost sisačkog rukometa.