U ponedjeljak, 28. rujna 2020. obilježena je 25. godišnjica smrti bojnika Marijana Šokčevića Šokca. Organizator obilježavanja je i ove, kao i svih prethodnih godina Temeljni ogranak UHDDR Budaševo.

Obilježavanje 25. godišnjice započelo je polaganjem cvijeća, paljenjem svijeća i molitvom za sve poginule i preminule hrvatske branitelje kod spomenika hrvatskim braniteljima u Budaševu.

Uz obitelj pokojnog Marijana Šokčevića, svijeće i cvijeće na spomenik hrvatskim braniteljima položili su i izaslanica ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda Tatjana Pogarčić, saborski zastupnik Ivan Celjak, predsjednica Županijske skupštne Ivanka Roksandić, brojni branitelji i suborci pokojnog Šokčevića te predstavnici mjesnih vlasti, ustanova i udruga koje djeluju u mjestu.

Počast pokojnom Marijanu Šokčeviću potom je odana na groblju Viktorovac u Sisku.
Program obilježavanja 25. obljetnice smrti nastavljen je odlaskom u Hrvatsku Kostajnicu te odavanjem počasti na mjestu na kome je stradao pokojni Marijan Šokčević.

Ove godine su se programu obilježavanja obljetnice po prvi puta pridružili i članovi Udruge maratonaca SMŽ “Heroji ne umiru”, koji su u spomen na Marijana Šokčevića i sve hrvatske branitelje istrčali dionicu od spomenika braniteljima u Budaševa do posljednjeg počivališta na Viktorovcu.

Molitvu kod spomenika hrvatskim braniteljima u Budaševu, kao i na posljednjem počivalištu na Gradskom groblju Viktorovac u Sisku predvodio je vlč. Krešimir Bulić, župnik župe bl. Alojzija Stepinca Budaševo, a kod oltara je posluživao trajni đakon Vjekoslav Uvalić.
Po povratku iz Hrvatske Kostajnice, misnim slavljem u župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca u Budaševu završeno je obilježavanje 25. godišnjice smrtnog stradanja bojnika Marijana Šokčevića.