U organizaciji Promocije ronjenja i Grada Siska, a u suradnji s Ronilačkim klubom Sisak, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Pogled u plavo poziva na besplatna probna ronjenja na sisačkom korzu 19. i 20. svibnja pod punom ronilačkom opremom u pratnji instruktora ronjenja.

Pogled u plavo jedini je hrvatski ronilački projekt koji na jedinstven način spaja sigurnost u ronjenju, promociju, edukaciju i ekologiju te podvodnu izložbu fotografija kao i uključivanje mladih u promotivne, ekološke i edukativne programe, a ima za cilj promovirati Hrvatsku kao ronilačku i turističku destinaciju.

Uz veliku podršku Grada Siska svi zainteresirani posjetitelji i ove godine imat će priliku okušati se u ronjenju pod punom ronilačkom opremom i uz stručni nadzor instruktora ronjenja tijekom dva dana, 19. svibnja od 10 do 24 sata, a besplatna probna ronjenja nastavljaju se i 20. svibnja od 10 do 18 sati.

Projekt Pogled u plavo podržava i Budimir Šobat Buda, Guinnessov rekorder u statičkom ronjenju na dah koji će roniti na dah protiv udruženih snaga petero volontera u subotu, 19. svibnja s početkom u 18 sati na sisačkom korzu.

Na svoj prepoznatljiv, neobičan i atraktivan način 10 metarski bazen Pogleda u plavo bit će montiran na sisačkom korzu, dok će svim zainteresiranim posjetiteljima manifestacije na raspolaganju biti ronioci i instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba te instruktori ronjenja Ronilačkog kluba Sisak.

Nakon kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi instruktori ronjenja brinut će se za sigurnost svih ronioca početnika kako bi svladali vještine ronjenja te osjetili čari i ljepote koje ronjenje pruža.

Cilj gostovanja Pogleda u plavo u Gradu Sisku je približiti ronjenje ljudima kao i ljepote hrvatskog podmorja te potaknuti čim veći broj ljudi, a posebno onih najmlađih na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima, a sve kroz besplatna probna ronjenja.

Članovi RK Sisak predstavit će svojim sugrađanima, kao i ostalim posjetiteljima manifestacije, bogatu klupsku povijest jednog od najstarijih klubova u Hrvatskoj te prezentirati rad, usluge i aktivnosti kluba.

Posjetitelji će imati priliku uz stručno vodstvo obići i podvodnu i podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.

Pogledu u plavo pridružila se i stručna služba ZAMP koja se pobrinula za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku.


Izvor: sisak.hr

Foto: pixabay