U subotu 01.06.2019. održan je 28. Sisak Cup u športskoj dvorani Brezovica na kojem je nastupalo 230-ak natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije , Bosne i Hercegovine te Slovačke. Za karate klub “Tigar” nastupili su; David Makar, Tin Glavinić, Fran Crnolatac, Lovro Borojević, Mark Kardaš, Sara Stojaković, Roza Jelčić, Lana Flekač, Lara Pahić, Karla Golomboš, Tea Buinac, Petra Bobinac , Marta Rožanković, Dominik Marić, Vanja Šabić, Andreas Glavaš , Nela Smiljanić i Paula Kovačević.

David Makar i Tin Glavinić natjecali su se u službenoj kategoriji mlađih učenika gdje su izvrsnim izvedbama obojica došla do finala. U finalu su jedan protiv drugog radili majstorsku katu Enpi. David je osvojio zlato, a Tin srebro. David se kasnije natjecao i u starijoj kategoriji učenika gdje nije imao ravnog protivnika te je osvojio izvrsno prvo mjesto.
Fran Crnolatac natjecao se u neslužbenoj kategoriji mlađih učenika gdje je izborio veliko treće mjesto. Lana Flekač, Paula Kovačević i Karla Golomboš natjecale su se u kategoriji mlađih učenica. Paula Kovačević probila se do smog finala, dok su Karla i Lana završile jedna protiv druge u repasažnom meču. Kovačević je na kraju osvojila fantastično drugo mjesto, dok je u borbi za broncu ovoga puta Karla pobijedila svoju klupsku kolegicu Lanu i osvojila broncu.

Vanja Šabić natjecala se u službenoj kategoriji učenica gdje je osvojila treće mjesto. Kasnije, Vanja se okušala u kategoriji mlađih kadetkinja u kojoj je među starijom konkurencijom izborila finale. I finalu ipak gubi od nešto starije protivnice i osvaja izvrsno drugo mjesto. Lara Pahić i Nela Smiljanić natjecale su se u neslužbenoj kategoriji učenica. Pahić je pomela konkurenciju do samog finala, u finalu je ipak gustom razlikom od 3:2 izgubila od domaće protivnice iz KK Sisak te uzela srebrnu medalju. Smiljanić je u polufinalu izgubila, ali u borbi za broncu nije posustala te je osvojila izvrsno treće mjesto.
Andreas Glavaš natjecao se u kategoriji seniora gdje je pobjedom od 5:0 u polufinalnom meču izborio finale. U finalu ipak gubi od domaćina Rožića te osvaja srebrnu medalju.
Sara Stojaković, Roza Jelčić i Karla Golomboš natjecale su se u kategoriji mlađih učenica do 28 kilograma. Djevojčice ovog puta nisu uspjele izboriti odličja, ali su u svojim mečevima pokazale veliku dozu svoje hrabrosti i sve što su naučile u dosadašnjih godinu dana treniranja.

Hrabro su se borili i naši Mark Kardaš i Dominik Marić kojima je ovoga puta medalja izmakla za dlaku.
Petra Boninac, Tea Buinac i Marta Rožanković briljirale su kategoriju mlađih učenica iznad 38 kilograma. Buinac je izvrsnim mečevima zablistala zlatnog sjaja na najvišem mjestu na postolju, Bobinac je osvojila sjajno srebro, a naša Marta Rožanković ovog je puta zablistala s broncom. Lovro Borojević natjecao se u kategoriji mlađih učenika iznad 38 kilograma gdje je osvojio fantastično treće mjesto.

Moglo bi se reći da su Tigrići sa stilom “završili” sezonu. Sezona za Tigriće nije u potpunosti gotova. Dok je jedna ekipa odradila odličan turnir u Sisku, “A” ekipa otputovala je u Budimpeštu na karate kamp, a trener Igor Lovreković pratio je našu Lanu Golomboš na Balkansko prvenstvo u Banja Luku. Golomboš je ovoga medalja za dlaku izmakla , ali se svakako nešto iskusnija vraća s ovog Balkanskog. Jednu ekipu Tigrića još čekaju i pripreme reprezentacije u Samoboru te u srpnju karate kamp u Umagu i drugi turnir Lige Mladih. Neki od naših najmlađih Tigrića danas su radili svoj drugi turnir te su pokazali svoju hrabrost i borbenost. Bit će tu još uspona i padova, ali oni su na dobrom putu do uspjeha, te su ovim vikendom svi oni učinili svoje trenere Ivu, Igora, Marija i Milana ponosnima i još motiviranijima ta daljnji rad.

Izvor: Karate klub “Tigar” Sisak