U subotu, 24.kolovoza u Topolovcu je održan Mali topolovački sajam. Manifestacija se petu godinu održava u organizaciji udruge ZATO Iz Topolovca.
Pokrovitelji Malog topolovačkog sajma su Sisačko – moslavačka županija i grad Sisak, a sajmu je prethodio projekt Moj Topolovac koji je započeo još 16. kolovoza. Tijekom tog vremena svi zainteresirani su se imali prilike družiti kroz sedam radionica, sukladno vlastitim interesima.
Radovi nastali tijekom fotografske, likovne i literarne radionice bili su izloženi na sajmu te su ih svi mogli vidjeti, ali i kupiti i prilogom potpomoći rad udruge ZATO.

Danas su  na sajmu svoje proizvode izložili različiti izlagači: obiteljska poljoprivredna gospodarstva, udruge, braniteljske zadruge, učeničke zadruge i kućne radinosti.
Službeni program počeo je u 17 sati, a otvorili su ga polaznici pjevačke radionice koji su izveli himnu udruge ZATO  čiji je tekst napisao Damir Bevanda, a isti je uglazbljen u pjevačkoj radionici pod vodstvom prof. Jelene Blašković. U programu je nastupila i Plesna udruga Star Dance. Po prvi puta gosti na otvorenju su bili članovi KUD – a Mijo Stuparić iz Velike Ludine. Spletom posavskih pjesama i plesova topolovačkoj su se publici predstavili i najmlađi članovi KUD – a Donja Posavina iz Gušća.

Publika je uživala i u izuzetno atraktivnim nastupima Plesnog studio Elina, Đulijana Jašarevića te članova Dance kluba Walde.
Tijekom programa organizatori su sve sudionike radionica, kao i ostale pomagače u organizaciji sajma, nagradili prigodnim zahvalnicama.

Od 20 sati sve okupljene i željne dobre zabave uz ples i pjesmu zabavljao je Tamburaški sastav Presto.

Tijekom programa, na prostor pomoćnog nogometnog igrališta u Topolovcu pristigli su i sudionici Male obiteljske biciklijade, njih 60 – ak,  koju udruga ZATO organizira u suradnji s Biciklističkim klubom Roda.

Dodatne atrakcije na sajmu bile su kasački poligon Udruge za terapijsko i rekreacijsko jahanje KAS, biciklistički poligon Alpha Bikea te badminton poligon Badminton kluba Zvrk Sisak.

Za dobro raspoloženje pobrinuo se tamburaški sastav Presto, a svi su se mogli počastiti i ukusnim kolačima vrijednih Topolovčanki.

Možemo reći kako je u Topolovcu bilo nadasve lijepo, veselo i zanimljivo uz pregršt različitih sadržaja.
Čestitke organizatorima na izvrsnoj osmišljenoj i provedenoj manifestaciji koja svima može i treba biti poticaj i primjer kako i manje sredine mogu i trebaju živjeti “punim plućima”!!.

Foto: Ines Perković