Misu večere Gospodnje, spomen ustanovljenja Euharistije, na Veliki četvrtak 14. travnja, predvodio je u dvorištu Pastoralnog centra katedralne župe u Sisku, biskup Vlado Košić. U koncelebraciji bio je generalni vikar mons. Marko Cvitkušić, kancelar mr. Janko Lulić, katedralni župnik preč. Marko Karača i preč. Milan Begić, a služio je đakon Marin Mlađenović.

U prigodnoj propovijedi mons. Cvitkušić je istaknuo da Isus na Posljednjoj večeri za opraštaj govori svojim najdražim sljedbenicima što im ima najljepše reći i ostavlja im što im ima najvrjednije ostaviti. Upućuje im najljepše riječi: „Zapovijed vam novu dajem: ljubite jedni druge; kao što sam ja ljubio vas tako i vi ljubite jedni druge!“ A najvrjednije što im ostavlja, jest On sam u sakramentu njegova Tijela i njegove Krvi. Ustanovljuje, presvetu Euharistiju.

Potom je propovjednik rekao da je Isus pranjem nogu svojim učenicima poručio cijelom čovječanstvu: Primjer sam vam dao. Ako meni nije bilo ništa preteško za vas učiniti, ni vama ne smije biti ništa preteško da iz ljubavi jedan drugome učinite. Ljubljenom se čini i više nego što je potrebno. Kada se čovjek ponizi da bi mogao učiniti dobro, on se time zapravo uzvisi. Poniženje u službi dobra postaje uzvišenje. Svako učinjeno dobro djelo čini čovjeka više vrijednim, dok svaki propust dobra umanjuje njegovu vrijednost.

Propovjednik je završio riječima: Mi se smatramo Isusovim  prijateljima i njegovim učenicima. Neka nas na to  podsjećaju i upozoravaju Isusove riječi s posljednje večere: „Primjer sam vam dao da i vi činite kao što ja vama učinih.“

Nakon propovijedi, a prema drevnoj tradiciji liturgije svetog Trodnevlja, biskup Košić oprao je noge dvanaestorici muškaraca: svećenicima i bogoslovima.

Po završetku pričesti, posvećene hostije su prenesene u svetohranište na u Pastoralnom centru župe,  nakon čega se biskup s koncelebrantima te okupljenim vjernicima zadržao u tišini i molitvi.

Slavlje je pjevanjem uveličao Katedralni zbor pod ravnanjem prof. Jelene Blašković.