Međunarodni volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“ već je treću godinu u Sisku, a sedmu u Hrvatskoj. Kroz tri dana i više od 300 volonterskih akcija preko tri tisuće mladih u 14 gradova i jednoj općini sudjeluje u volonterskom maratonu, koji će se ove godine održati od 15. do 18. listopada.

Na sudjelovanje su pozvani svi mladi ljudi od 15 do 35 godina. Sisački organizacijski tim iz Pastorala mladih Sisačke biskupije priprema zanimljive volonterske avanture za sve zainteresirane srednjoškolce, studente i radničku mladež.
Po uzoru na protekle dvije godine kada se ukupno 300 volontera dalo na raspolaganje potrebitima, i ove godine čeka ih prilika za pokazivanje vlastitih talenata kroz druženja, igru, cijepanje drva i mnoge druge aktivnosti.

Organizatori i ove godine surađuju sa sisačkim osnovnim i srednjim školama, klubovima, udrugama i ustanovama koje otvaraju svoja vrata svima onima koji žele učiniti nešto lijepo.
Volonterske akcije ove se godine neće održati samo u Sisku, nego će volonteri kroz svoje djelovanje posjetiti i okolna mjesta te grad Petrinju, čime će se na još jedan način potvrditi prijateljstvo unutar naše županije. S obzirom na trenutnu situaciju zbog bolesti COVID-19, organizatori naglašavaju kako će se sve volonterske aktivnosti unutar projekta održavati u skladu s epidemiološkim mjerama, a svim prijavljenim volonterima bit će osigurana potrebna sredstva za zaštitu od zaraze.

Prijave se odvijaju putem web stranice www.72sata.hr od 15. rujna, a više informacija nalazi se i na Instagram profilu 72sata.sisak. Pridruži se najvećem volonterskom maratonu mladih u Hrvatskoj i budi promjena!

Izvor: 72 sata bez kompromisa Sisak