Međunarodni dan obitelji

Family Jumping on Beach

Obitelj – neprocjenjivo blago svakog čovjeka

Značenje i uloga obitelji u formiranju pojedinca u jaku i snažnu individuu je nemjerljiva i nezamjenjiva s bilo čime. Ono što dijete još od najranijeg djetinjstva dobiva u svojoj obitelji, ne može dobiti nigdje drugdje.  Sigurnost, puno ljubavi, emocionalna toplina, međusobna povezanost članova obitelji kao i osjećaj pripadnosti su neki od najznačajnijih čimbenika koje obitelj čine nezamjenjivom u životu svakog pojedinca.

 

Foto: Pixabay

Današnja užurbana svakodnevica i izazovi kojima je suvremeni čovjek neprestano izložen u borbi za osiguravanje vlastite egzistencije, velika su opasnost za obitelj. Osobito su toj opasnosti izložena djeca koja su u navedenim okolnostima često prepuštena samima sebi ili brizi odgojnih i drugih institucija.

 

Zbog svega navedenog, vrlo je važno neprestano imati na umu ulogu obitelji u odgoju i razvoju pojedinca koji će već sutra biti jedan od graditelja naprednijeg društva i svijeta u koje će utkati  sve one vrijednosti koje je ponio, kao najveće blago i ostavštinu, upravo iz svoje obitelji.


Izvor fotografije:  Vjera i djela