“Obitelj nije jedna važna stvar, ona je sve!”
                ( Michael J. Fox )

Međunarodni dan obitelji ustanovila je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda, 1993. godine i preporučila da se od 1994. godine takav dan održava svake godine, te postane tradicijom koja je posvećena obitelji. Tako je Dan obitelji u svijetu po prvi puta obilježen još 1994. godine.
Obilježavanjem toga dana svake godine u svibnju želi se naglasiti važnost koju međunarodna zajednica pridaje obiteljskom životu i obitelji kao osnovnoj zajednici u društvu, širom svijeta.

Upravo se u obitelji formiraju ljudi sa stavovima, vjerovanjima, osobnošću. Problem užurbanog načina življenja i svakodnevnog funkcioniranja pojedinca odražava se ponajprije na obitelj koja često ispašta i ne razvija se kako bi trebala – u zajedništvu i toleranciji.
Kako ne bismo otišli sasvim u krovom smjeru i onda shvatili da je za neke stvari prekasno, osvijestimo si značenje obitelji.

Nitko ne može zamijeniti roditelje, sestre i braću, bake, djedove, tete, ujake i stričeve. Svatko od njih ostavio je svoj trag u našem životu. Svatko je dao ono nešto što nas čini osobom kakva jesmo.

Odrastanje u obitelji punoj ljubavi, uz razvijen osjećaj zajedništva i međusobne povezanosti njezinih članova, siguran je znak kako ćemo i mi jednog dana osnovati vrlo sličnu obitelj.
To je zapravo jedini ispravan put po kome će društvo u kome živimo postati nalik obiteljima koje ga čine, bolje za sve nas.

Izvor: Društvo naša djeca
Foto: pixabay