Blagdan Male Gospe jedan je od marijanskih blagdana koji se posebno slavi u Kloštar Ivaniću. Trodnevnu duhovnu pripravu predvodio je don Tonči Matulić, svećenik Hvarske biskupije, vrsni bioetičar i professor na KBF-u u Zagrebu. Uz slavlja svete mise don Tonči je svakoga dana imao duhovni nagovor na temu “Isusova duhovnost”. Kroz brojne evanđeoske primjere otkrivao je pogled iz očitih, a često previđenih perspektiva na Isusove riječi, a još više djela i odnose prema svojim suvremenicima.

Na blagdan Male Gospe svečanu svetu misu s procesijom u 19 sati predvodio je vlč. Mladen Vidak, župnik u Donjoj Kupčini i Šišljaviću, povjerenik za Pastoral branitelja Sisačke biskupije. Svetoj misi prethodilo je polaganje vijenaca u Parku hrvatskih branitelja u Kloštar Ivaniću.

U homiliji vlč. Vidak se posebno osvrnuo na poznati marijanski napjev “Lijepa si, lijepa, Djevo Marijo” te govoreći o odnosu prema ljepoti u današnjem vremenu istaknuo ljepotu Blažene Djevice Marije. “Nemamo nikakvu sliku Marije, nije ju neki umjetnik u ono vrijeme nacrtao da bismo mi danas znali sa sigurnošću reći kako je izgledala. Ali, čitajući Bibliju možemo nešto znati o njoj. Tamo piše da je anđeo došao k njoj i pozdravio ju rekavši: “Zdravo, milosti puna!” Po tome znamo da je ona zasigurno bila lijepa jer joj je duša bila čista! Njezina dobrota se očitovala u njezinom pogledu i u svemu što je radila. (…) Tako se i naša ljepota očituje u našoj dobroti.”

Procesiji i svetoj misi prisustvovali su članovi udruga proizašlih iz Domovinskog rata, obitelji poginulih branitelja, predstavnici civilnih vlasti, članovi raznih udruga sa šireg područja Kloštra Ivanića, kao i brojni vjernici i hodočasnici.