Igra zabavlja, pobuđuje kreativnost i učvršćuje prijateljstva

Mnogi će reći da su društvene igre pomalo zastarjele u svijetu današnjice, no one još uvijek beskrajno zabavljaju  svoje sudionike kao i brojnu publiku! Puno su više od samih igara. Prilika da se maknemo od samoće i družimo, upoznamo nove ljude, sklopimo ljetno prijateljstvo, odmaknemo se od računala i ostalih ekrana, prilika da se smijemo, jer dobro znamo za izreku koja kaže: „Smijeh je lijek!“

Tijekom godišnjeg odmora, kada se okupe prijatelji ili rodbina, a osobito kada se s nestrpljenjem iščekuje utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva, uvijek se nađe slobodnog vremena koje treba ispuniti. Evo nekih ideja koje želimo podijeliti s vama!!

Čovječe ne ljuti se

Pa čovječe, nemoj se ljutiti, to je samo igra!! Jedna od najpoznatijih i najomiljenijih društvenih igara je Čovječe ne ljuti se. Klasik s kojim se može popuniti čitav sat ili još više vremena, a da je i dalje neizvjesno i napeto. Kocka se baca dok igrač nestrpljivo čeka koji će broj dobiti. Možda je upravo jedinica ta koja može figuricu uvesti u kućicu te se spasiti ili očajno treba šestica kako biste ušli u igru. Koja god situacija da je u pitanju, ne možemo poreći da je „Čovječe“ svima pri vrhu ljestvice najboljih društvenih igara ikada. I ne zaboravite, ako budete pojedeni od strane nekog drugog igrača, nemojte se ljutiti!

Pantomima

„Vuk! Ne, pas! Čekaj, koliko riječi je bilo u pitanju?“ Usta zaključana ključićem, ruke u pokretima i pantomima može započeti! Igra u kojoj su uvijek zagarantirani smijeh, zabava i kreativnost. Zbog njezine otvorenosti, u njoj će jednako uživati i mladi i stariji.  Godine nisu bitne, bitno je stanje duha, što mlađe to veselije! Od različitih životinja, objekata, radnji pa čak i osoba, ova igra otvara se svijetu. U noj se zbilja može postati bilo što ili bilo tko! Ako, pak, netko želi malo „zapapriti“  izazov, predlažemo mu da ograniči pojmove na određeno područje, kao na primjer, pojmove iz romana ili čak nogometaše u čast Svjetskom prvenstvu!

Monopoly

Svima poznati lik, gospodin Monopoly, još uvijek drži visoku poziciju u najboljim društvenim igrama svih vremena! Gospodin Monopoly sa svojim odijelom i cilindrom barem je jednom prošao kroz svačije ruke, a na igru smo uvijek gledali sa smijehom. Kada je u punom zamahu, na ploči za igru isprepliću se zelene i crvene kućice te se upoznaje svijet. Bankar pažljivo pazi na svoje malo blago te je on jedan od najvažnijih igrača igre. Monopoly može zaokupiti igračima pažnju toliko jako da igra zna potrajati i satima. No, šaljemo vam malu poruku za kraj! Ako se ne možete dogovoriti oko toga  tko igra bankara, igrajte pošteno! Igra poput Kamen, škare i  papir može vrlo lako riješiti kompliciranu dilemu!

Twister

Ako želite igrati malo dinamičniju igru, onda je Twister prava igra za vas! Samo oni najjači ostaju. Isprepletana tijela moraju zajedno surađivati kako bi učinjena konstrukcija opstala! Igra može potrajati vrlo dugo ako igrači imaju dovoljno volje, ali i snage. Pretpostavljamo da je svima ipak najdraže biti onaj koji drži „ploču odluke“. Kamo će ići desna ruka, što s lijevom nogom, sve to odlučuje igrač koji sa strane vrti kazaljku po okrugloj ploči, no predlažemo mu da se ne smije tako slatko, jer tko zna, možda je on idući igrač pa će se naći u novom škripcu!

Turnir u igrama

Ljeto je vrijeme kada se ide na more. Plaža, more, kupanje i sunčanje. To su neke od najčešćih „aktivnosti“, ali mora li to uvijek biti sve vezano samo uz to? Ako se skupi pravo društvo, mnogi znaju da tek onda počinje zabava ! No, što ako se prijatelji upuste u prijateljski turnir u igrama na plaži? E to je onda ono pravo! Bila to odbojka, hrvanje ili gnjuranje, igre uvijek garantiraju zabavu! I tko zna, možda vam se pridruže i ostali posjetitelji plaže! Odličan način da se upoznaju novi ljudi i sklope nova prijateljstva! Ali malo upozorenje! Pazite na životinje koje žive u moru! Da nagazite na morskoga ježa, ne bi bilo ugodno ni vama, a ni njemu!

Igre uvijek donose zabavu, pobuđuju kreativnost te učvršćuju prijateljstva! Igara ima na pretek, a popis bi mogao biti vrlo vrlo dugačak. Možda ima nekih ideja koje nismo napisali, no zato ih vi pokušajte pronaći! Pokušajte smisliti neke nove igre, pustite mašti na volju! Ljeto je……..


Izvor fotografija: pixabay.com, nk.org.ua, narod.hr