Bližimo se kraju srpnja, u gradu su već nesnosne vrućine, za razliku od prijašnjih godina kad se grad znao ljeti činiti pust, ovog ljeta omiljena sisačka okupljališta imaju puno posjetitelja.

Stoga ne čudi da su bazeni u Capragu radnim danom otvoreni do 20:30 sati, a subotom, nedjeljom i praznikom čak do 22:00 sata.

Za one koji ne mogu svakodnevno plaćati ulaznice na bazen, ostaju prirodne ljepote Kupe i kupališta sa ugostiteljskom ponudom i igralištima.

Najmlađe se ovih dana često može zateći kako osvježenje traže na fontani u centru grada, a i vlasnici kućnih ljubimaca sve više posjećuju ovo mjesto. Nedostatak prirodnog hlada jedino je što pomalo kvari dojam.

Za one koji se rekreativno bave sportom, Ciglanska graba idealno je rješenje u ljetna popodneva dok još nema komaraca.

Budući kako na ovome prostoru nema nikakve ugostiteljske i gastronomske ponude, položajem Ciglanske grabe mogu biti zadovoljni u trgovačkom centru koji se nalazi preko puta.

Osim na kupalištu Zibel, roštiljati se može i ovdje, posebice u ovom sušnom razdoblju.

Građani ističu kako je inače tlo dosta mekano pa zbog nedovoljno uređenih staza koje vode do sjenica, većinom se gazi po blatu.

Ne zaboravimo i na odgovornost čuvanja gradske imovine i okoliša koja bi trebala biti na prvome mjestu, te prostor ostaviti čistim i urednim za iduće posjetitelje.

Kupalište Zibel možda je najposjećenije i najdraže okupljalište Siščana, prije svega zbog prirodnog hlada, brojnih igrališta ali i ugostiteljske ponude. Zamjerka građana ide u redu održavanja samog objekta na Kupalištu, te potrebe obnove klupa i sprava.

Sve u svemu, najbolja su ona mjesta na kojima se možete družiti, osvježiti u vodi a potpuno su besplatna. Pune ulice grada mogle bi potencijalno značiti kako si ove godine nisu svi mogli priuštiti odlazak na more, pa možda ne bi bio loš prijedlog jedne naše sugrađanke da ovo ljeto sisački osnovnoškolci ne plaćaju ulazak na gradske bazene.

“Ta djeca u svom gradu provode ljetne praznike i možda nemaju prilike otići na odmor nigdje izvan grada. Bazeni će biti puni, odjekivat će dječjim osmjesima, a onda će u pratnju sigurno dolaziti i njihovi roditelji, bake i djedovi, kupiti koji sladoled, popiti piće… U konačnici računica bi mogla biti ista, a velika gesta učinila bi puno vedrine za mala srca.”

Ako smo propustili koju sisačku lokaciju a idealna je za provesti ovo ljeto do kraja, slobodno nam pišite na mail kontakt@siscia.hr. 

Rado ćemo objaviti i vašu priču!


Foto:sisak.hr; facebook.com/srcsisak