Nakon zimskih neprilika, snijega i vrlo niskih temperatura, mi nestrpljivo čekamo proljeće i boje, koje će ono donjeti u naš život. Međutim, često se dogodi da nas promjena temperature upravo u ovom prijelaznom periodu, prikuje za krevet.Nagli skokovi temperature sa visokih na niske i obrnuto, loše utječu na krvni pritisak, srce i cirkulaciju, što na kraju može dovesti do raznih tegoba poput nesanice, glavobolje i umora, koje prate osjećaji nervoze i razdražljivosti.Evo nekih načina, kako da si olakšate ove simptome izazvane naglom promjenom vremena:

Pratite vremensku prognozu i pripremite tijelo na razlike u temperaturi

Kao što svakog jutra provjeravamo kakva je temperatura da bismo odlučili kako se odjenuti, trebalo bi također provjeriti najavljuju li prognostičari drastične razlike između jutarnje i dnevne temperature, kako bismo svoje tijelo eventualno prilagodili promjeni. Ukoliko ste meteoropata, već sa prvim simptomima glavobolje možete uzeti tabletu i riješiti se svih problema.

Izađite u prirodu i aktivirajte se

Bilo koji vid fizičke aktivnosti u trajanju od pola sata i više, učiniti će tijelo izdržljivijim i otpornim na utjecaje vrjemenskih promjena. Još je bolje ako se ta fizička aktivnost odvija u prirodi, na čistom zraku. Aktivnosti u prirodi pomoći će i da se oslobodite stresa i smanjiti će  šanse za pojavu glavobolje.

Raznolika ishrana, puna vitamina

Zdrava ishrana bogata voćem i povrćem, dobar je preduvijet za smanjen utjecaj vremena na vaš organizam. Uz to, važno je i redovno i dovoljno piti vodu. Stručnjaci savjetuju da je potrebno unijeti od 2 do 3 litre vode, na dan.

Zamijenite kavu biljnim čajem

Biljni čajevi utjecati će na vaš živčani sustav i pomoći će vam da se opustite, što direktno utječe na osjećaje poput umora i razdražljivosti, izazvanih naglim promjenama vremena. Stoga u ovakvim danima, umjesto prve jutarnje kave , popijte čaj od kamilice.