Proljeće je vrijeme koje nas itekako potiče na različite aktivnosti. Toplo vrijeme, cvrkut ptica, šetnja prirodom, mnoštvo boja i mirisa…i ideje su tu.
Današnji prijedlog je osobito dobrodošao svima koji rade s djecom, osobito mlađe dobi, ali i onim većim kreativcima, roditeljima djece, odgojiteljima, učiteljima, ma svima koji vole stvarati nešto novo zabavljajući se.
Danas donosimo ideju o izradi šešira, obzirom da je proljeće, i naš šešir će biti pravi proljetni šešir.
Potreban materijal:
– Balon
– Brašno
– Voda
– Novinski papir
– Krep papir
– Kolaž papir
– Ukrasna traka
– Klamerica
– Pištolj za vruće ljepilo


Postupak izrade šešira:
Od brašna i vode napravite smjesu malo gušću od one koju pripremamo za palačinke. Novinski papir poderite na komade. Balon napuhnite i zavežite.
Komade papira lagano umočite u smjesu za kaširanje i potom ih nanesite na balon. Postupak ponavljajte dok papirom ne obložite cijeli balon. Na balon nanesite barem dva sloja papira kako bi balon, kad se papir osuši, bio što čvršći.
Osušeni balon prerežite na dvije polovice – vodoravne – tako da dobijete dvije „kapice“.

Polovicu balona obložite krep papirom željene boje, papir učvrstit klamericom diljem ruba polovice balona.

Izrežite traku krepa, širine desetak centimetara i nju klamericom učvrstite za rub „kapice“ s vanjske strane.

Kad okružite cijelu polovicu, okrenite rub papira prema van i rastegnite ga da dobijete širok obod.

Vaš šešir ukrasite cvjetićima od kolaž papira, proljetnicama. Mašnu na šeširu izradite od ukrasne trake ili samog krepa. Ovo je tek ideja i prijedlog, a vaš šešir će izgledati upravo onako kako ga vi osmislite.


Ovakvim šeširima ukrasite prostor u kome boravite, hol vrtića, škole, ustanove u kojoj radite ili kutak u vlastitom domu. Sretno!!