Mnogo puta nam se dogodilo da nam pukne zatvarač na trapericama, jakni ili nekom drugom odjevnom predmetu. To je naravno prava gnjavaža zamijeniti s novim, ali uz neku dobru krojačicu riješit ćete problem. Stari zatvarač nemojte bacati, još uvijek ga možete iskoristiti. Spremate se izaći s društvom ovaj vikend i htjeli biste imati na sebi nešto posebno što nema nitko, nešto inovativno i originalno. Sada će vam u tome pomoći vaš stari zatvarač i opis kako jednostavno napraviti novi komad nakita, kakvog nema ni jedna vaša kolegica.

POTREBAN MATERIJAL:
Metalni zatvarači, razne ukrasne trake, kopče sa starih remena ili torba, razne perlice sa nakita kojeg više ne nosite, konac, skaj, platno.

ALAT ZA IZRADU:
Škare, ručna igla, kliješta za nakit, pištolj za vruće ljepilo (po potrebi).

Postupak izrade nakita od metalnih zatvarača:

Zatvarač rastavite na dva dijela, ručnom iglom i jačim koncem provlačite kroz platneni dio zatvarača jednakim razmakom. Početak konca treba imati čvor kako se ne bi izvukao. Povlačite zatvarač po provučenom koncu kako bi se stvorili nabori. Prstima oblikujte oblik puža. Pazite da su vam nabori jednaki. Oblik koji ste dobili podsjeća na cvijet, a svaki dio učvrstite jedan za drugi istim koncem kojim ste dobili nabore. Učvrstite konac, a na donji dio stavite komadić platna ili skaja kako biste zatvorili naličje koje mora biti vrlo uredno. Takav ukras možete kombinirati s navedenim materijalom i napraviti novu ogrlicu, narukvicu, broš, naušnice….

A ovako izgledaju gotovi komadi sasvim posebnog nakita koji ćete nositi s ponosom.

Pripremila: Sanjica Ladešić