U petak, 20. travnja u prostorijama MOST-a u Ulici Ante Starčevića 92 u Sisku održani su unutarstranački izbori za županijsku organizaciju MOST-a i izbori za gradske organizacije u Sisku, Kutini i Petrinji. Nakon himne i minute šutnje za poginule branitelje Skupštinu je otvorio Milan Brigljević, povjerenik i vršitelj dužnosti koordinatora do ovih izbora. Nakon otvaranja, Milan Brigljević je uručio plaketu – zahvalu Tomislavu Ivšiću za nemjerljiv doprinos razvoju organizacije u Sisku. Nakon toga voditeljstvo je preuzela Luca Gašpar Šako do izbora radnog predsjedništva koje je predvodio Mario Božurić iz Gline.

Skupštinu je pozdravila u ime predsjedništva MOST-a saborska zastupnica Ines Strenja Linić a Skupštini je nazočio organizacijski tajnik MOST-a NL Natko Felbar te ekipa za pravni nadzor i tehničku provedbu u sastavu Barbara Tršinski i Stjepan Leventić. Izbori su provedeni tajnim glasovanjem, elektronskim putem.

Na izborima za koordinatora županijske organizacije bilo je dva kandidata. Dosadašnji povjerenik Milan Brigljević i predsjednica gradskog vijeća iz Siska Ivana Krčelić. S malom razlikom od svega dva glasa novi-stari koordinator je postao Milan Brigljević.

Skupština je izglasovala i njegov koordinacijski tim u sastavu : Mario Božurić iz Gline, Vlado Lendvaj iz Popovače, Ivica Glibo iz Kutine, Ivana Krčelić iz Siska, Luca Gašpar Šako iz Petrinje i Matea Jalžečić iz Popovače. Po dužnosti dio koordinacijskog tima su i županijski vijećnici Petar Ćosić iz Petrinje, Predrag Sekulić iz Siska i Nikolina Borić iz Kutine.

Na izborima za grad Sisak novi koordinator je postao Predrag Sekulić a njegov koordinacijski tim čine Davor Španović i Rajko Delić a po dužnosti predsjednica gradskog vijeća Ivana Krčelić.

Na izborima za grad Kutinu je bilo dva kandidata : Ivica Glibo i Nataša Hudeček. Koordinator je postao Ivica Glibo a izglasan je i njegov tim u sastavu Martina Pavlić i Zvonimir Bakarić, dok su gradski vijećnik Tomislav Antolović i županijska vijećnica Nikolina Borić dio tima po dužnosti koju obavljaju.

Na izborima za grad Petrinju koordinator je postao Petar Ćosić a izglasan je i njegov koordinacijski tim u sastavu Luca Gašpar Šako i Robert Groza dok je dio tima po dužnosti i županijski vijećnik i novi koordinator županijske organizacije Milan Brigljević.

Nakon završenih izbora Milan Brigljević, kao izabrani koordinator županijske organizacije MOST-a u slijedeće četiri godine se zahvalio na izboru i naglasio kako je razvoj organizacije tek na pola puta a želja mu je da MOST NL u našoj županiji bude najbolje organizirana lokalna organizacija u MOST-u ali i općenito najbolje organizirana lokalna politička organizacija uopće.

Rekao je da su na tom putu su postavljeni dobri temelji, ali sada slijedi naporan rad na ubrzanom razvoju organizacije do punih sposobnosti . Buduća visoka kvaliteta organizacije će imati dalekosežne posljedice na položaj i ugled MOST-a kako u našoj županiji tako i mnogo šire. Naglasio je kako je srž moći i učinkovitosti organizacije sadržana u kvaliteti ljudi a svi dosadašnji rezultati su postignuti zahvaljujući iznimno kvalitetnim ljudima.

Kratko su se zahvalili i izabrani gradski koordinatori te je time je završen demokratski izborni proces u MOST-u NL u Sisačko moslavačkoj županiji i gradovima Sisak, Kutina i Petrinja.