PK Sisak Janaf ovih je dana pokrenuo Izazov u kretanju za sve svoje plivače i plivačice, ali i članove njihovih obitelji te njihove trenere.

Kako saznajemo s društvenih mreža, Prvi izazov je već završen, a rang lista sudionika te impresivan broj kilometara koji je prikupljen tijekom deset dana (4.-13. prosinca) koliko je trajao prvi Izazov, pokazuje da su vrijedni sportaši, njihovi treneri ali i roditelji Izazov shvatili prilično ozbiljno.

Izazov je napravljen u sklopu projekta „Šetnja oko zemlje“ kojeg je osmislio naš Siščanin, profesor kineziologije Juraj Horžić, a sam projekt proglašen je najboljim europskim projektom na natječaju Europske komisije 2020 Beactive Awards, u kategoriji Obrazovanje (Education).
Kako plivačice i plivači, zbog pridržavanja epidemioloških mjera, trenutno nisu u mogućnosti trenirati, PK Sisak Janaf je pokrenuo ovaj Izazov kako bi njihovi članovi, ali i roditelji, ostali aktivni i izvan prostora u kojima su inače trenirali. Ovom inicijativom su potaknuli djecu i roditelje da vrijeme, koje bi možda inače proveli ispred ekrana mobitela i televizora, zamijene šetnjama ili trčanjem na svježem zraku. Kroz razne oblike kretanja na otvorenom koji obuhvaćaju hodanje, trčanje, rolanje, vožnju biciklom plivač/ica te članovi njihovih obitelji bilježe svoje korake ili prijeđene metre preko aplikacije mobitela, putem pametnog sata ili pak pedometra te na kraju svakog dana statističke podatke dostavljaju svojim trenerima.

S društvenih mreža saznajemo da je u tijeku drugi dio Izazova te da su svi ustrajni u prikupljanju prijeđenih kilometara, a ovim putem upućujemo čestitke i pohvale profesoru Horžiću te svima u PK Sisak Janaf, uključujući i sportaše te njihove roditelje koji su se odazvali ovom Izazovu.
Ovime su dokazali da pandemija i zatvoreni sportski objekti ne umanjuju sportski duh i kvalitetu aktivnog načina života.

Izvor: M. D.