Huawei je P seriju pametnih telefona zamislio kao seriju koja će unositi revoluciju i postavljati nove standarde u svijetu fotografije. Najnoviji model iz te serije je upravo P20 Pro koji dolazi sa trostrukom Leica kamerom na poleđini te stvara inteligentne fotografije.

Kako bi uređaj učinili doista posebnim moguće ga je kupiti u dvije boje koje nude efekt gradijenta, Twilight i Pink Gold. P20 Pro model odlikuje se i najboljim zaslonom ugrađenim na Huawei uređajima. Radi se o Huawei FullView zaslonu dijagonale 6.1 inča baziranom na vrhunskoj OLED tehnologiji. Zahvaljujući OLED tehnologiji boje su žive a prikaz je izvrstan. Ispod ekrana se nalazi i čitač otiska prsta.

Ono što definitivno čini ovaj uređaj revolucionarnim i posebnim je trostruka Leica kamera na poleđini. Prilikom izrade fokus je stavljen na kinetiku svjetla a tehnologija osigurava precizno snimanje svih detalja kako bi osigurali bogate fotografije bez obzira na atmosferske uvjete. Tri kamere koje čine cijelinu su 20 megapikselna monokromna, 40 megapikselna RGB i 8 megapikselna telefoto kamera.

DxOMark je cijenjeni industrijski standard za neovisno testiranje i ocjenjivanje digitalnih kamera i leća pametnih telefona. Huawei P20 Pro je potukao konkurenciju u svim segmentima te prema mišljenju portala P20 Pro posjeduje najbolju kameru na Smartphone uređajima.

Leica je osigurala i sustav uvećanja objektiva tako da P20 Pro može postići peterostruko hibridno uvećanje. Predmet je stoga moguće uvećati bez narušavanja kvalitete snimke. Huawei je također razvio posebnu tehnologiju u obliku umjetne inteligencije koja služi za stabilizaciju slike, što omogućava snimanje izvanrednih fotografija bez straha od zamagljenja.

Od ostalih značajki kamere, omogućeno je usporeno snimanje do 960 sličica u sekundi. Prednja kamera od 24 megapiksela sa CMOS senzorom omogućuje snimanje odličnih selfie fotografija. Također i za prednju kameru je razvijena tehnologija umjetne inteligencije za osvjetljenje 3D portreta. 3D tehnologija prati obrise lica i prilagođava osvjetljenje kako bi dobili najbolju moguću fotografiju.

Za brzo procesiranje i rad kamere pobrinuo se procesor Kirin 970 dok se baterija od 4000mAh brine da imate maksimalnu iskoristivost pametnog uređaja.

Slike preuzete sa: Huawei Hrvatska