Kreditna linija Grada Siska Sisački poduzetnik/ca nastavlja se i ove godine kako bi se gospodarskim subjektima s područja grada Siska omogućio jednostavniji pristup  financijskim sredstvima za osnaživanje poslovanja i povećanje  novih radnih mjesta te stvaranje bolje poduzetničke klime u gradu Sisku. Od ove godine, ovom se linijom želi podići razina sudjelovanja žena u poslovnim i gospodarskim aktivnostima. Žena poduzetnik odnosi se na subjekt gospodarstva u kojima jedna ili više žena posjeduje najmanje 51 posto kapitala u društvu ili su žene registrirane vlasnice. Novost u ovoj kreditnoj liniji  je i kapitalizacija inovativnih tehnoloških tvrtki (start-upovi) u koje će Grad Sisak uložiti do 25 tisuća kuna.

Namjena kredita u programu Sisački poduzetnik/ca je financiranje kupnje ili izgradnje, odnosno proširenje gospodarskih objekata , financiranje kupnje opreme i financiranje trajnih obrtnih sredstava. Banke, koje će se uključiti temeljem javnog poziva, obvezat će se da efektivna kamatna stopa neće biti veća od 5 %, a potpora Grada Siska u godišnjoj kamatnoj stopi iznosi od 2,50 do 4 %.

Kreditni fond iznosi 10 milijuna kuna, a sredstva osiguravaju banke koje će biti uključene u Program Sisački poduzetnik/ca. Sredstva za subvenciju kamata osigurava Grad Sisak u iznosu 380 tisuća kuna. Nakon potpisa ugovora s bankama, Grad Sisak raspisat će Natječaj za dodjelu poduzetničkih kredita koji će biti objavljen na web stranici Grada Siska. Subvencioniranjem kamata poduzetničkih kredita već treću godinu za redom, Grad Sisak će preuzimanjem dijela troškova omogućiti poduzetnicima pristup jeftinijim kreditnim sredstvima za realizaciju njihovih razvojnih projekata.

 

Izvor: sisak.hr