Grad Petrinja osigurao 1.045.195,00 kuna za projekte i programe udruga


Grad Petrinja osigurao je 1.045.195,00 kuna za projekte i programe udruga za 2018. godinu, čime su čak 44 Udruge osigurale financijska sredstva za rad i provođenje aktivnosti.

Javni natječaj za financiranje projekata i programa udruga u 2018. godini raspisan je 30. siječnja 2018. godine i to za nekoliko programskih područja: Udruge iz Domovinskog rata, Udruge iz područja socijalne skrbi, Udruge pri zdravstvenoj skrbi, Udruge u kulturi, Programi udruga za djecu i mlade.

Prilikom potpisivanja Ugovora s udrugama, 16. travnja 2018. godine, gradonačelnik Darinko Dumbović istaknuo je kako su udruge partner Grada Petrinje i izrazio želju da takvu suradnju imaju i sa sa Županijom i državom.

“Nitko od vas ne može biti zadovoljan sa financijskim sredstvima jer nikad nije dovoljno. Uvijek iz svake proračunske godine imamo neke veće ambicije, ali to je normalno. Treba uvijek učiti od boljih i onih koji su došli do izvanproračunskih sredstava koja se traže u Europskim fondovima. Sa Udrugom „Naš život“ i „Mala kuća“ povukli smo negdje oko sedam milijuna kuna i to su udruge koje će napraviti takvu nadgradnju povezanosti sa fondovima i takve kao što je ona, Grad mora nositi kao kap vode na dlanu. Ako budete mislili da vam je Grad jedini proračunsko rješenje onda mislim da ćemo u budućnosti biti na krivog adresi, znači, morat ćete imati bolje programe. Petrinja je grad projekata u kojem želimo iskoristiti PILOT projekt pet gradova koji su ratom zahvaćeni i povlačimo 120 milijuna eura. Imamo 100 milijuna kuna gotovih građevinskih dozvola, a počinjemo sa Poduzetničkom zonom za koju smo potpisali Ugovore 27 milijuna kuna. Molim Vas nemojte gledati samo u mene, u Grad, gledajte i u ta sredstva i onda ćemo biti još bolji partneri.” (Izvor:petrinja.hr)