Djelatnici tvrtke Adria Grupe d.o.o. 19. ožujka započinju s provedbom uništavanja štetnih glodavaca u domaćinstvima i njihovoj neposrednoj okolini. Trovanje štetnih glodavaca provodit će se izlaganjem zatrovanih meka na svim mjestima gdje se obično pojavljuju štetni glodavci (podrum, dvorište i eventualno tavan).

Ako štetni glodavci pojedu sve izložene otrovne meke, molimo Vas da odmah nazovete Adria Grupu d.o.o. na telefone 099/2679-501 ili 01 2359 970 i 01 2359 971, radnim danom od 8-16 sati.

Da bi se osigurao uspjeh u borbi protiv štetnih glodavaca, a uz to izbjegle eventualne nezgode, mole se građani da se pridržavaju sljedećih naputaka:

  1. surađivati s ekipama koje provode suzbijanje štetnih glodavaca, tako da im daju sve tražene informacije i omoguće pristup u sve prostore gdje je potrebno izložiti otrovne meke;
  2. ukloniti iz dvorišta i podruma smeće, a osobito otpatke hrane;
  3. za čitavo vrijeme trajanja deratizacije onemogućiti malodobnoj djeci pristup na mjesta na kojima je postavljen otrov za štetne glodavce;
  4. skloniti sve životinje, kućne ljubimce na sigurno mjesto, gdje ne mogu doći do otrovnih meka;
  5. zabranjuje se dirati ili premještati otrovne meke, a u slučaju eventualnog trovanja potražiti pomoć u najbližoj zdravstvenoj ustanovi.

Antidot je vitamin K1.

Pozivaju se građani da se u cijelosti pridržavaju ovih naputaka, jer će za svu štetu, kao i za eventualno oštećenje zdravlja snositi odgovornost svatko za sebe, a roditelji za djecu.

Izvor: sisak.hr