Na Staru godinu i blagdan Svete Obitelji, 31. prosinca 2023. godine, sisački biskup Vlado Košić predvodio je misu u crkvi Presvetog Trojstva u Ljubljani u zajedništvu s don Davidom Alojzijem Leskovarom i s nekoliko stotina mladih hodočasnika iz Hrvatske. Ovo je slavlje održano je u sklopu 46. Europskog susreta mladih u organizaciji zajednice iz Taizéa.
Prije mise mladima se obratio brat Ulrich koji je govorio o svojoj zajednici te ih je pozvao kako u Taizé tako i na sljedeći susret u Tallin u Estoniji.

U homiliji biskup Košić je izrazio radost zbog okupljenih mladih koji sudjeluju na ovom ekumenskom susretu te rekao da je Taizé škola zajedništva i molitve. Pozvao ih je na zahvalnost za sve darove koje smo svi protekle godine primili od Boga, a osobito za naše obitelji za koje smo pozvani na molitvu. Sutra će i oni zasnovati svoje obitelji koje trebaju biti izgrađene na trajnim vrijednostima.

Na kraju je svima čestitao novu godinu i zahvalio braći iz Taizéa i Crkvi u Ljubljani na organizaciji i gostoprimstvu, a svoju zahvalu i čestitku izrekao je i don David Alojzije.
(SV)