Balkansko prvenstvo za kadete, juniore i U21 održano je od 25. do 28.11.2021. u Rijeci.
Prvog dana Balkanskog prvenstva za kadete, juniore i u21 u Rijeci, nastupila je naša Korina Klarić u kategoriji kadetkinja do 54kg. Izvrsno je ušla u turnir pobjedom 3:1 u napetom meču protiv reprezentativke Srbije. U četvrtini finala pobjeđuje jaku Turkinju kod 1:1 uz prednost prvog boda. U polufinalu gubi sudskom odlukom pri rezulatatu 0:0 od Crnogorke, a u meču za broncu isto tako sudskom odlukom pri rezultatu 0:0.

Ostvareni plasman, izvrsno 5.mjesto na ovom jakom natjecanju je za svaku pohvalu. Naša Kori je tek ušla u ovu kategoriju gdje je dokazala da na nju treba ozbiljno računati.

Drugog dana Balkanskog prvenstva za kadete, juniore i u21 u Rijeci, nastupili su naše tigrice Nikolina Golomboš u kategoriji juniorki +59kg, Lucija Bunjevac u kategoriji u21 -61kg i naš mladi tigar Mislav Plesivčak u kategoriji kadeta +70kg. Nina i Miki ne prolaze prvo kolo. Bunjevac ulazi u turnir sa velikom željom i izvrsnom pobjedom 8:0. U drugom kolu gubi od spremnije protivnica. Favorit Luka Stefano Ciprić nažalost, zvog zdravstvenih razloga propušta nastup na ovom natjecanju.

Trećeg dana natjecanja na redu su uvijek zanimljivi ekipni nastupi gdje Karate Klub “Tigar” ima aduta, Nikolina Golomboš u sastavu ekipe juniorki Ema Sgardelli, Iris Kovač, Laura Lisac. Djevojke uvjerljivim pobjedama ulaze u finale gdje gustom razlikom gube i na postolju uzimaju sjajno srebro za Hrvatsku! Velike čestitke našoj Nini, sjajno se borila!

Čestitke izbornici Vanessi Cvjetan Lozo koja je vodila ekipu do odličja. Naš trener Igor Lovreković vodio je kadetsku ekipu: Sven Strahija, Tibor Vitelić Paprika, Toni Čutura, Nikola Gondi, Kristijan Frank, Martin Bogat, do brončanog odlučja. Svojim nastupima učinili ste nas trenere još jednom ponosnima. Turnir je bio iznimno jak i kvalitetan, 731 natjecatelj iz 13 zemalja. Hrvatska je zauzela 4.mjesto po broju osvojenih medalja sa 5 zlatnih, 6 srebrnih i 12 brončanih.

U nedostatku jakih natjecanja ovaj turnir nam je bio izvrsna prilika odraditi jake mečeve na putu prema EP. Slijede nam Youth League Venecija i PH ekipno kadeti, juniori, a nakon blagdana 2022. godinu započinjemo na Grand Prix Croatia u Samoboru, također jednom od najjačih turnira u ovom dijelu regije.

Izvor: Karate klub “Tigar”