Dnevni događaji – sažetak

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su četiri kaznena djela, od kojih su dva djela počinili nepoznati počinitelji.

Dva kaznena djela počinjena su na području Gline te po jedno na području Siska i Petrinje.

Počinjena je po jedna krađa, utaja, teška tjelesna ozljeda i prijetnja.

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, počinjena na području Kutine i Gline, za koja su prijavljena dva počinitelja. U jednom slučaju prekršaj je počinjen fizičkim sukobom, a u drugom slučaju vikom i galamom.

Na prometnicama se dogodila jedna prometna nesreća s materijalnom štetom na području Siska, a skrivio ju je vozač pod utjecajem alkohola od 2,15 promila.

Građanin je policiji u Hrvatskoj Kostajnici dragovoljno predao dvije ručne bombe, za što slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, neće snositi sankcije.

Teška prometna nesreća na autocesti

U četvrtak, 17. svibnja oko 1.40 sati, na autocesti A3 kod čvora Kutina dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđeni vozači kamiona.

Nesreća se dogodila kada 49-godišnji državljanin Makedonije, upravljajući kamionom s prikolicom u smjeru Slavonskog Broda, u vožnji nije držao potrebni razmak u odnosu na vozilo ispred sebe, tako da je s prednjim djelom svoga vozila udario u zadnji dio kamiona s prikolicom rumunjskih registracija, kojim je u istom smjeru upravljao 44-godišnji rumunjski državljanin. Nakon udarca oba kamiona su zaustavljena na mjestu događaja, a sudionici prometne nesreće su prevezeni u sisačku Opću bolnicu, gdje su 49-godišnjem makedonskom državljaninu konstatirane teške tjelesne ozljede opasne za život, dok su 27-godišnjem državljaninu Makedonije, putniku iz njegovog vozila, i rumunjskom vozaču drugog kamiona utvrđene lakše ozljede. Alkotestiranjem rumunjskog vozača je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola, dok su teško ozlijeđenom makedonskom državljaninu uzeti uzorci krvi i urina radi analize.

Policija će o ovoj prometnoj nesreći nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku dostaviti izvješće, dok će 49-godišnjem makedonskom državljaninu, koji je skrivio prometnu nesreću, biti izdan obavezni prekršajni nalog.

Otkriveni počinitelji dvije krađe drva

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 63-godišnjim muškarcem je utvrđeno da je 15. svibnja sa stovarišta drva u Glini ukrao 20 prostornih metara drva bagrema, čime je 76-godišnjeg vlasnika drva oštetio za oko 16500 kuna. Otkriven je još jedan kradljivac drva, koji je tijekom travnja ove godine u šumi na području mjesta Perna, općina Topusko, posjekao i pripremio za odvoz 25 stabala kestena. On je ovom krađom nadležnu šumariju oštetio za oko 6900 kuna. Osumnjičeni za obje krađe kazneno su prijavljeni Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Krađa iz kuće na petrinjskom području

Nepoznati počinitelj je u razdoblju od kraja kolovoza prošle do 17. svibnja ove godine u Mošćenici, na petrinjskom području, iskoristio odsutnost 41-godišnjakinje i kroz otvoren prozor ušao u njenu kuću te ukrao električne aparate i trimer. Zaprimljena je kaznena prijava, a za počiniteljem ove krađe se traga.

 

Kutina: Traže se kandidati za Prometnu jedinicu mladeži

Sukladno Odluci o organiziranju Prometne jedinice mladeži na području Grada Kutine, Postaja prometne policije Kutina će u suradnji s jednom kutinskom autoškolom započeti s obukom novih pripadnika/ca prometne jedinice mladeži. Temeljem članka 2. Pravilnika o programu i načinu osposobljavanja djelovanja te odori i oznakama prometnih jedinica mladeži i školskih prometnih jedinica (NN 148/08), osobe koje se žele prijaviti moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

– učenik/ca srednje škole s navršenih 16 godina života ili student/ica,

– primjeren/a u učenju, ponašanju i radu,

– da je zdravstveno sposoban/a što se dokazuje potvrdom liječnika obiteljske / opće medicine

Prilikom odabira kandidata prednost imaju oni koji imaju položen vozački ispit bilo koje kategorije.

Svi zainteresirani kandidati se mogu prijaviti u Postaju prometne policije Kutina do 25. svibnja 2018. godine u vremenu od 7 do 17 sati, kojom prilikom su dužni dostaviti potvrdu zdravstvene sposobnosti i kopiju osobne iskaznice.


Izvor: PU Sisačko-moslavačka

Foto:Pixabay.com