Župnik Župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Sisku, vlč. Ivan Grbešić oprostio se od svojih župljana u nedjelju, 22. kolovoza 2021. godine. Nakon četiri godine upravljanja župom vlč. Ivan Grbešić ostavlja iza sebe mnoge vidljive i nevidljive plodove. Pastirsko djelovanje u sisačkoj župi završio je krštenjem malenih Bartola, Aurore, Vida i Noela. Brojnim okupljenim vjernicima poručio je da ne budu tužni jer će ih uvijek nositi u srcu. Rekao je da svećenici nisu socijalni radnici i da nisu tu da zabavljaju narod. Najvažnije poslanje svećenika je dovesti ljude Isusu

„Mi svećenici nemamo i ne želimo ništa drugo pokazati osim Isusa raspetoga. Isus i danas ozdravlja i čini čudesa, ali nas neće osloboditi križa. Kršćanstvo bez križa bilo bi lažno kršćanstvo“, poručio je vlč. Grbešić.

Tijekom propovijedi napomenuo je da je sisački biskup mons. Vlado Košić proglasio godinu Riječi života. Ta riječ doista može promijeniti život. Pozvao je na svakodnevno čitanje barem Evanđelja kako bi zadobili čvrstu vjeru i snagu. Na kraju Svete Mise vlč. Grbešić zahvalio se svima, a posebno suradnicima.

„Ponajviše sam zahvalan Onomu koji mi je dao snagu i povjerenje. Zahvaljujem svima koji su me prihvatili kao apostola Isusa Krista. Oprostite mi za sve netaktičke trenutke zbog kojih se kajem. Hvala za svaki znak pažnje, a posebno na molitvi koja će nas uvijek povezivati. Molim vas da na isti način prihvatite novoga župnika vlč. Ivana Faletara koji dolazi u nedjelju”, zaključio je vlč. Grbešić.

Od iduće nedjelje u pastoralnom radu novom župniku pomagat će kapelan Rafael Mlinar.

Izvor: S. B.