24.3.2020.: Izvješće Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije – 5 pozitivnih na korona virus


U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisaksmješteno je 5 pacijenata kod kojih su laboratorijske pretrage na novi koronavirus pozitivne.

Danas se provodi dezinfekcija karantenskog prostora za vozače u Brezovici. Edukacija o dobroj higijenskoj praksi i manipulaciji s hranom i dr. u uvjetima karantene za osobe koje će na takvim zadacima raditi i dalje se provode.
Svi koji se kontroliraju u Dijabetološko endokrinološkoj ambulanti u Sisku, a nisu se mogli javiti na predbilježeni pregled zbog epidemije, mogu se javiti putem maila: endokrinologija@obs.hr – u kontaktu je potrebno navesti i osobne podatke kao i terapija koja se uzima.
Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da se striktno drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i da ih strogo provode. Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika.

.

Roman Rosavec: Načelnik Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije

Molimo da se provode sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro dobro provjetravanje prostorija
(izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući).

 

S poštovanjem,

Načelnik Stožera civilnog stožera Sisačko-moslavačke županijedoc.
dr. sc. Roman Rosavec v.r.