Talijani se raspisali o Nizozemskim znanstvenicima koji su pronašli lijek za Korona virus: Zove se “47D11”


“Pronađen je lijek koji pobjeđuje virus.” Današnje izdanje “Il Fatto Quotidiano” započinje  citatom. “Pronađeno antititijelo koje spriječava zarazu korona virusa!”

La Gismondo: “To je prva dobra vijest, mogli bimo ga iskoristiti za koji mjesec!” Iz Nizozemske dolazi lijek: Antitijelo pobjeđuje Covid.” Zove se “47D11”: Identificirali su ga znanstvenici iz Utrechta i Rotterdama.

Istraživanje je na web stranici BioRxiv objavila skupina sa nizozemskog sveučilišta u Utrechtu koju je vodio Chunyan Wang.
Lijek je monoklonsko antitijelo, specijalizirano za prepoznavanje proteina koji virus koristi za napad ljudskih respiratornih stanica. No, proći će nekoliko mjeseci prije nego što lijek bude dostupan jer nije prošao testiranje.

Znanstvenici su već radili na antitijelu protiv SARS-a kada je eksplodirala epidemija Covid-19. Brzo su shvatili da stvorena antitijela mogu biti djelotvorna protiv Korona virusa.

Vezujući se za protein spike, koji se nalazi na površini koronavirusa, monoklonsko antitijelo “47D11” sprečava vezanje na stanice i na taj način onemogućuje virusu prodiranje unutar njih te tako zaustavi razmnožavanje. Iz tog razloga, istraživači su uvjereni da antitijelo ima važan potencijal “za liječenje i prevenciju Covida 19”.

 

Linkovi:

www.biorxiv.org

www.ilfattoquotidiano.it

www.lavorolazio.com

 

Znanstveni tekst pročitajte u nastavku.

Ovaj članak nije ovjeren od strane stručnih recenzenata.

Napomena: Ovo su preliminarna izvješća koja nisu recenzirana. Ne bi ih se trebalo smatrati zaključnim, povezanim sa zdravljem ili ih se u novinskim medijima navoditi kao potvrđenu informaciju.