U četvrtak, 7. studenog 2019. u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Velikom Kaptolu u Sisku održan je zahvalni događaj koji je okupio sve organizatore, sponzore, donatore i dobročinitelje projekta „72 sata bez kompromisa“.

Domaćini događaja bili su članovi organizacijskog tima Sisak, koji su drugu godinu za redom aktivno uključeni u spomenuti projekt.
U želji da zahvale za sve lijepo i dobro svima koji su sudjelovali u organizaciji i provedbi projekta, okupili su spomenute ljude te se u prijateljskom ozračju prisjetili čega su bili dio, svatko na svoj način, i kako su pridonijeli projektu.

Prisjetimo se kako je „72 sata bez kompromisa“ međunarodni volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Pokrenut u Njemačkoj 90.-ih godina i od tada okuplja desetke tisuća mladih diljem Europe. Kroz 72 sata mladi mijenjaju svoju lokalnu zajednicu različitim volonterskim akcijama.

Od 2018. godine u projekt se po prvi puta uključio i grad Sisak u kojemu je nositelj organizacije bio Pastoral mladih Sisačke biskupije.
U projektu „72 sata bez kompromisa“ naši su mladi stavljali sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za konkretne volonterske aktivnosti na različitim mjestima i pritom promicali općeljudske vrijednosti.
Ovogodišnja volonterska avantura 72 sata bez kompromisa, koja je iza nas, okupila više od 170 volontera na 23 volonterske akcije u gradu Sisku i okolnim mjestima.

Mladi domaćini su svim gostima uručili prigodne zahvalnice i simbolične darove te ih, riječju i slikom, podsjetili na nedavne hvale vrijedne događaje kojih su bili nositelji.

Odgovorno možemo reći kako naš grad ima sigurnu budućnost upravo kroz ove odgovorne mlade ljude velikog srca. Po drugi puta su pokazali i dokazali da su spremni aktivno djelovati u zajednici te staviti interese i potrebe drugih ispred svojih, a sve to na dobrobit svih potrebnih skupina i pojedinaca.

Lijepo je bilo biti dijelom ove mlade i srdačne ekipe. Portal Siscia.hr s ponosom je primio svoju zahvalnicu.