Školarci, škola zove!!


Danas će školsko zvono označiti početak nove nastavne godine. U “album sjećanja” spremamo ljetne uspomene i krećemo ususret novim, drukčijim izazovima. Puno radosti kriju školske klupe, pregršt znanja kriju nove i mirisne knjige.

Danas će neke male, pomalo nesigurne nožice prekoračiti ulazna vrata škole i kročiti u novi svijet. Ništa više neće biti isto, ali ne brinite, bit će još ljepše, zabavnije, ispunjenije.
Dragi prvašići, želimo da vam đačko doba bude prekrasno razdoblje vašeg djetinjstva i odrastanja, uz nove prijatelje, puno znanja, igre i veselja.
Želimo vam da sa što više uspjeha upijate svijet oko sebe i otkrivate njegovu ljepotu. Budite marljivi, slušajte vaše roditelje i učitelje!! Oni su vaši najbolji prijatelji, a pravi prijatelji nam uvijek žele dobro.

ŠKOLSKO NEBO

Okupilo školsko zvono
sve bisere svijeta.
Sad nazdravlja sve što diše,
što raste i cvjeta.

Naselit će školsko nebo
prvašići novi.
Došlo vrijeme da se pišu
i njihovi snovi!

                                            N. Šarić

Dragi roditelji, vama želimo poručiti da se od danas u životu vašega djeteta štošta mijenja. Ono je još uvijek malo da bi se samo nosilo sa svim tim promjenama. Zato ste tu vi roditelji – djetetovi prvi učitelji. U svakom trenutku pokažite svome djetetu da ste tu za njega, osobito u ovim početnim danima. Koliko god bilo teško, u drugi plan stavite sve ostale aktivnosti, brige, umor i sve što vas zaokuplja. Znate, nije lako biti đak!! Vaše je dijete samo jednom u životu prvašić. Dajte sve od sebe!!

Drage učiteljice/ učitelji! Što reći? Učitelj najbolje razumije učitelja! Samo mi prepoznajemo ono pozitivno uzbuđenje, tremu, želju da osjete koliko ih rado iščekujemo i koliko želimo da nas prihvate kao važne osobe u svom životu. Kako naša nova djeca, tako i njihovi roditelji.
Samo mi znamo s koliko smo ljubavi ovih dana uređivali učionice, iščitavali imena, trudili se što bolje pripremiti, osmišljavali male darove.
I ne rade to samo učitelji prvašića, već svi učitelji. Svi mi s nestrpljenjem čekamo “našu djecu“, bez obzira u koji razred krećemo.

Porasli su, promijenili se, puni su ljetnih doživljaja. Mi ih beskrajno volimo i jedva ih čekamo vidjeti.

Foto: duhovnost.net, bljesak.info, pixabay