Mnogi ljudi u svom domu imaju gomilu stvari koje više ne koriste i zapravo ne znaju što bi s njima.
Nama kreativcima one dobro dođu, jer u svemu vidimo potencijal – kako ono što više ne trebamo prenamijeniti u nešto lijepo i korisno. Nije sve što je staro za odbaciti. To najbolje znamo mi koji se bavimo radom s djecom. Financije nam nikada nisu jača strana pa se snalazimo kako znamo i umijemo. U trgovinama možemo kupiti svašta, ali kada nešto sami izradimo, osjećamo posebnu radost i zadovoljstvo.
Razveseliti dragog prijatelja poklonom kojeg ste sami izradili je neprocjenjivo, jer ste u to uložili puno truda i ljubavi koja se ne kupuje, već je dar od srca. Tako, na primjer, obične ženske najlon čarape mogu postati pravo umjetničko djelo. Ne biste vjerovali, da od nekoliko raznih boja čarapa, tanke žice za oblikovanje, ljepljive zelene trake nastaju predivni cvjetovi koji mogu krasiti vaše domove.
Budite uvijek posebni i kreativni, ponosni vlasnici vaših ruku djela. Ručni rad se veoma cijeni. Dopustite da vas naše ideje nadahnu pa koji put razveselite sebe i druge.

Postupak izrade:

MATERIJAL POTREBAN ZA IZRADU CVIJEĆA OD NAJLON ČARAPE:

– čarape u različitim bojama,
– žica za rub latica,
– žica za učvršćivanje latica,
– ljepljiva zelena traka,
– oblici za tučak,
– škare,
– cvjećarska kliješta i
– model za oblikovanje latica

 

Preko okruglog predmeta (modela) koji nam se nađe pri ruci zarotirati žicu u obliku latice  (postupak ponoviti onoliko puta koliko smo latica predvidjeli).

Oko žičanog okvira omotati čarapu u boji cvijeta (kojega smo planirali napraviti)
i tankom žicom učvrstiti laticu.

Preko prsta ili nekog drugog predmeta oblikovati laticu savijajući žičani rub
(uvijek u istom obliku).

Žicu (peteljku) obložiti ljepljivom zelenom trakom.

Gotov uradak i buket.

Pripremila: Sanjica Ladešić